Mardin’de evleri su bastı; caddeler göle, sokaklar bataklığa döndü…

Mardin’de evleri su bastı; caddeler göle, sokaklar bataklığa döndü…

Mardin’de sağanak nedeniyle kırsal mahallelerdeki 100 evi su bastı. Artuklu’da yıkılan istinat duvarının altında kalan bir çocuk, hafif yaralandı.

Mardin ilçe ve köyleri sağanak yağışa teslim oldu. Yağış nedeniyle köy yolu, cadde ve sokaklar göle döndü, evleri su bastı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suları tahliye etti. Bazı evlerde maddi hasar oluşurken, herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı öğrenildi.

Bazı tarım arazilerinde hasar oluşurken, şehir merkezinde yollar suyla doldu. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde toprak kayması sonucu istinat duvarı yıkıldı, bir çocuk hafif yaralandı.

Artuklu’da hayat adeta durdu. İlçede sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su basarken, dağdan kopan taş ve balçık halindeki toprak yağmur suyu ile sürüklenerek yolları kapattı.

 

BELEDİYE GEÇ DE OLSA TEDBİRLERİ ARTTIRDI

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, kentte etkili olan yağışlar nedeniyle olası olumsuzlukların önlenmesi amacıyla tedbirleri artırdı.

MARSU ekipleri, 14 kanal açıcı, 5 vidanjör, 13 kepçe, 19 kamyonet, ekskavatör ile çevresel atıkların etkilediği kanallar, menfezler ve yağmur suyu ızgaralarında temizlik yaptı.

Vatandaşların Alo 185 Çağrı Merkezi’nden gelen taleplerine de cevap veren ekipler, su taşkını ve baskınlarına anında müdahale ederken, yağmur suyu biriken noktalarda da tahliye ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir