Madımak Katliamı’nda öldürülenler 31. yılında anılıyor

Madımak Katliamı’nda öldürülenler 31. yılında anılıyor

31 yıl önce Madımak Katliamı’nda öldürülen 33 aydın ve sanatçı, Sivas’ta düzenlenen törenlerle bugün anılacak.

Madımak Katliamı’nda öldürülen 33 aydın ve sanatçı, Sivas’ta düzenlenen törenlerle anılacak. Anmaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması sonucu katledilen 33 aydın ve sanatçı bugün kentte düzenlenen törenlerle anılacak. Törenlere, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırkhan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak.

Anma törenleri için Avrupa’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelenler saat 09.30’da Seyrantepe Mahallesindeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi önünde toplanacak. Saat 10.00’da yürüyüş başlayacak.

Katılımcılar Ethem Bey Parkı ve Mevlana Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Madımak Oteli önünde katliamda yaşamını yitirenler için anma töreni yapılacak. Konuşmaların ardından otelin önüne katledilen 33 aydın ve sanatçı için karanfiller bırakılacak.

Anma törenlerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri de katılacak.

İmamoğlu’nun otoriter bir figür olmayacağının üç alameti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir