Koray Aydın İYİ Parti’den istifa etti

Koray Aydın İYİ Parti’den istifa etti

İYİ Parti’nin kurucularından Ankara Milletvekili Koray Aydın, sosyal medya hesabıdan partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifa edeceği iddiaları gündeme gelen İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, iddiaları doğruladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Aydın, istifa ettiğini açıkladı. Aydın’ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “İYİ Partili dava arkadaşlarımla yaptığım uzun istişareler sonucunda; özetle ifade ettiğim gerekçelerle, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğum, belli dönemlerde önemli görevler üstlendiğim İYİ Parti’den üzülerek istifa ediyorum.
İYİ Parti’nin mevcut Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu’na ve yönetimine başarılar diliyorum.

Kuruluşundan bugüne kadar İYİ Parti’nin hemen her kademesinde emek vermiş, alın teri dökmüş ve mücadele etmiş bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum, varsa haklarımı helal ediyorum, onların da haklarını helal etmelerini diliyorum.

Ülkesine ve milletine aşık bir Türk milliyetçisi olarak hizmetlerime ve mücadeleme Bağımsız Milletvekili olarak devam edeceğim.

Allah’a ısmarladık İYİ Parti.”

“Telefonu açmak için gerekçe kalmadı”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun istifasından yarım saat önce kendisini aradığını belirten Aydın, telefonu açmadığını söyledi. Aydın, “Kalmam için bir niyeti vardıysa bu 5 gündür konuşuluyordu. Telefonu açmak için gerekçe kalmadı. Dün Partiden birini görevlendirmiş. Onlar gelip görüşmek istediklerini söylediler. Ben de o süre bitti dedim” ifadelerini kullandı.

Halk TV’ye konuşan Aydın, “Toplumun bir kesimini ben istifa etmelerini engelliyordum, durduruyordum. Etmek istiyordular. Bugüne kadar onları zorladım yani. Zaten de partide çok istifalar oldu” dedi.
Aydın’ın açıklaması şöyle oldu:

Koray Aydın: “Hiçbir partiye de gitmeyi düşünmüyorum”

Ben kongreyi kaybettim. Gece eve gittim erkenden uyudum. O gece çok istifa oldu. Önleyemedim onu. Şimdi de ayrılanlar olur. Yarından başlar. Ben bir süre bağımsız kalacağım. Bir parti kurmak veya bir şey yapmak niyetimiz, arzumuz yok. Hiçbir partiye de gitmeyi düşünmüyorum. Ama siyasi hayatımızda yani yön değiştirmedim. Sadece yaptığım şu, ülkenin gidişatına karşı duruşum var. Bu konuda kendi partilerimizi bıraktık ayrıldık. Çünkü o yoldan ayrıldığı için ayrıldık. Şimdi mevcut durumda da sıkıntıların yaşadığı bir dönemde yanlışa ortak olmama kararı.
Yeni parti kurma gibi bir niyetim yok. Hiçbir partiye girmeyeceğim. Hiçbir milletvekilini aramadım. Çünkü böyle bir dönemde onu yapmak da bana yakışmazdı. Müstakil olarak yola devam ettim. Şu anda bundan hiç haber etmeden, siz de gelin katılın demedim. Müsavat Dervişoğlu yolunda yol yürüme ihtimali de kalmadı. Açıklamama yarım saat kala aradı ama açmadım görüşmedik.

Kalmam için bir niyeti vardıysa bu 5 gündür konuşuluyordu. Telefonu açmak için gerekçe kalmadı. Dün Partiden birini görevlendirmiş. Onlar gelip görüşmek istediklerini söylediler. Ben de o süre bitti dedim. Geri adım atmamız mümkün değil. İsteseydi onu çok önceden yapılabilirdi. Meral Hanım’dan hiçbir teklif yok. İYİ Parti defteri tümüyle kapandı. Partiye büyük bir kitle getiren insanlardan biriydim. Meral Hanım’ın peşinden koşup gelmedi. İYİ Parti defteri tümüyle kapandı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’yla yakın olacağıma dair iddialar doğru değil.”

İYİ Parti’den ilk açıklama

İYİ Parti’nin kurucularından Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın İYİ Parti’den istifa ettiğini açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Açıklamasında yer alan hususları, Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na arz edebileceği gibi partimizin açık ve kapalı oturumlarında da en azından bir tanesine katılarak dile getirmesini tercih ederdik” dedi.

Koray Aydın’ın istifasına ilişkin partiden ilk değerlendirmeyi Genel Sekreter Uğur Poyraz Yaptı. Uğur Poyraz, şunları kaydetti: “İYİ Parti bugüne kadar tüm yaşananların öz eleştirisini 27 Nisan’daki kurultayında yapmış ve yeni Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu önderliğinde ortak akılla yoluna devam etmektedir. Dünün mevzularıyla yarına ilişkin milletimize karşı olan sorumluluklarımızı gölgeleyemeyiz. Açıklamasında yer alan hususları, Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na arz edebileceği gibi, partimizin açık ve kapalı oturumlarında da en azından bir tanesine katılarak dile getirmesini tercih ederdik.”

Sağlıklı narsizm 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir