İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan konvoydaki helikopterlerden biri kaza yaptı. İran İçişleri Bakanı Vahidi, Reisi’yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını belirtti. Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise kaza yapan helikopterin Reisi’yi taşıdığını iddia etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden birinin kaza yaptığı bildirildi.

İran devlet televizyonuna göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan Cumhurbaşkanı Reisi’nin konvoyundaki bir helikopter kaza yaptı.

DIŞİŞLERİ BAKANI VE VALİ DE HELİKOPTERDE

İran devlet televizyonu, helikopterde Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim’in de bulunduğu duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANI ACİL İNİŞ YAPILDIĞINI SÖYLEDİ

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını ve henüz kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşamadığını bildirdi.

Kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını aktaran Vahidi, “Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi ancak bölgenin sisli olması ve elverişsiz olması nedeniyle helikoptere ulaşmak zaman alabilir” ifadelerini kullandı.

VALİ YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyunda meydana gelen helikopter kazasına ilişkin 3 helikopterden 2’sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söyledi. Zakiri, “Olay yerine henüz ulaşmadım. Olası yaralılar ve sayısı hakkında bir şey söyleyemem. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum” dedi.

İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında yer aldığı, İHA’larla kazanın yaşandığı bölgenin tarandığı belirtildi.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, kaza yapan helikopterin Reisi’yi taşıdığını iddia etti.

Fars Haber Ajansı, yoğun sis nedeniyle Reisi’yi taşıyan helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Reisi’nin kara yoluyla Tebriz’e gittiğini duyurdu.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir