İliç’te toprak kayması meydana geldi

İliç’te toprak kayması meydana geldi

13 Şubat 2024’te Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler altın madeninde yaşanan facianın bulunduğu altın madeninde yeni bir toprak kayması yaşandı. İliç maden faciasının yaşandığı bölgede yeni bir toprak kayması meydana geldi. Ekipler arama kurma çalışması başlattı.

İliç’te toprak kayması sonucu toprak altında kalan 5 işçinin cesetlerine ulaşmak için yapılan çalışmalar sırasında toprak kayması olduğu fark edildi.

Kurtarmada kullanılan vinçler bölgeden uzaklaşırken aynı yerde tekrar büyük bir toprak kayması yaşandı.

Vali’den açıklama geldi

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç’teki altın madeni ocağında kontrollü toprak indirmesi çalışması yapıldığını bildirdi.
Vali Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İliç maden ocağında, JeoRadar uyarı grubundan yapılan uyarı neticesinde, alan boşaltıldıktan sonra kontrollü bir şekilde, toprak parçası indirilmiştir. Kontrollü yapılan toprak indirmesi sonrası çalışmalar kaldığı yerden devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘Can kaybı yaşanmamıştır’

Toprak kaymasının ardından bölgede madencilik faaliyetlerini yürüten SSR Madencilik de açıklama yaptı: “Toprak kayması, 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen toprak kayması ile aynı sahada yaşanmıştır. Bu olay sonucunda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmamıştır.”

Ne olmuştu?

Anagold Madencilik’in 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni’nde 13 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarında toprak kayması meydana gelmişti.

Hacmi 10 milyon metreküp olarak hesaplanan bir kütlenin kaydığı belirtilmişti. Maden ocağındaki 9 işçi bu kütlenin altında kalarak can vermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir