Hayvan hakları savunucuları miting düzenledi

Hayvan hakları savunucuları miting düzenledi

İstanbul Yenikapı’da bir araya gelen hayvan hakları savunucuları, sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifine karşı eylem yaptı

İstanbul’da hayvan hakları savunucuları, Yenikapı’daki ‘Adalet Mitingi’nde bir araya geldi.

Mitingde barkovizyona fiziki olarak olumsuz durumda olan hayvan barınaklarının görüntüleri paylaşıldı. Barkovizyon gösteriminin ardından Veteriner Hekim Zehra Sinem Karslı Parmaksızoğlu konuşma yaptı.

‘ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAYA HAZIRIZ’

Veteriner Hekim Zehra Sinem Karslı Parmaksızoğlu, “Serbest Veteriner Hekimler Derneği ile birlikte burada olmaktan mutluluk duyuyorum. 28 yıldır mesleğimi icra ederken binlerce yaralanmış, taviz edilmiş, terk edilmiş, işkence edilmiş masum ile karşılaştım. Her defasında aklımdan aynı şey geçti: İnsan kadar tehlikeli bir canlı olamaz. Bu problemi çözmek için kısırlaştırmanın yanı sıra üretimi ve satışının sonlandırılmasıdır. Sorunu biz yaratmadık ancak çözümün bir parçası olmak için hazırız” dedi.

ÖZGÜR ÇELİK: KATLİAM YASASINA CHP HAYIR DİYECEK

Adalet Mitingi’nde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP’nin her türlü katliamın karşısında olduğunu söyledi. Çelik, “Bu teklifi Meclis’e getirmeleri durumunda CHP bu katliam yasasına hayır diyecektir. Eğer ortada bir sorun varsa bu sorunun çözümü bilim insanları ile masaya oturmaktır. Belli masalarda kararlar alıp Türkiye toplumuna dayatamazlar. CHP’li belediyelerimiz konuyla ilgili çalışıyor. Biz de yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

SERA KADIGİL: ‘ÖLDÜREMEZSİNİZ KARDEŞİM’

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil de böyle bir yasa teklifine sonuna kadar karşı olduklarını ifade etti. AK Parti iktidarının 20 yıldır konunun çözümü noktasında harekete geçmediklerini belirten Kadıgil, “Şimdi bir şey yapmayanlar sokaktaki canlarımıza gözünü dikti. Öldüremezsiniz kardeşim” dedi.

HİÇBİR CANLININ YAŞAM HAKKI TARTIŞMA KONUSU YAPILAMAZ’

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç ve beraberinde çok sayıda avukat da mitinge katıldı. Burada konuşma yapan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Bahtiyar Güner şunları söyledi:

“Sözde çözüm olarak dayatılan katliam tasarısına karşı canlar adına her zaman mücadelenin bu tarafında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bundan 20 yıl önce ortak ve vicdani bir siyasi akılla hazırlanan 5199 sayılı yasa çözüme elverişli ve ziyadesiyle yeterlidir. Hiçbir canlının yaşam hakkı asla tartışma konusu yapılamaz, bu konuda taviz verilemez. Hayvanların, barınak adı altında her biri birer Hayırsız Ada’ya dönecek etrafı çevrilmiş alanlarda toplanıp açlık, susuzluk ve hastalıklara maruz bırakılarak acı içinde ölmelerine göz yumulamaz.”

Konuşmacılardan Veteriner Hekim Mustafa Tepret, söz konusu yasaya karşı olduklarını ifade ederek, “Bizler kiralık katil değiliz, olmayacağız da” dedi.

Bugün sokak, yarın ev

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir