Gözaltına alınan gazeteci Enver Aysever serbest bırakıldı

Gözaltına alınan gazeteci Enver Aysever serbest bırakıldı
Gözaltına alınan gazeteci Enver Aysever serbest bırakıldı.

Enver Aysever, bugün (2 Şubat 2024) Ankara Esenboğa Havaalanı’nda gözaltına alınan gözaltına alındı. Aysever, gözaltına alınmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın daha önce kendisi hakkında açtığı davayla ilişkili olduğunu kaydetti.

Enver Aysever gözaltına alındığını sosyal medya hesabından açıklamış, Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan Çubuk Adliyesi’ne götürülmüştü.

“Mahkemeye çıktım ve serbest bırakıldım”

Enver Aysever, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada; “Mahkemeye çıktım ve serbest bırakıldım, yargılama yapılacak daha sonra…Tahmin edin şikayetçi kim? AHMET TUNCAY ÖZKAN” dedi.

Radikal Tahammülsüz isimli YouTube yayınında ise “Bununla ilgili ifade vermeye gitmiştim ancak daha sonra gelmesi gereken tebligat bana ulaşmadı” diyen Aysever, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genellikle yeri yurdu belli olan insanlara havaalanında bir kağıt imzalatırlar ve siz Pazartesi oraya gideceğinizi söylediğinizde salıverirler. Ancak savcı gözaltına alınmam ve mutlaka hakim karşısına çıkmam gerektiğini söyledi. Durup dururken terörist muamelesi görüyorsunuz.”

Tuncay Özkan açıklama yapmadı

Özkan’ın kendisi hakkında TELE 1’de yaptığı bir yayınla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Aysever, “Kemal Kılıçdaroğlu’na kurulan büyük tuzakta yakınlarından kişiler bu işin içindeydi. Bunların biri de Tuncay Özkan’dı. Ben bunları deşifre ettim” diyerek sözlerini sürdürdü.

Aysever’in son suçlamasıyla ilgili Tuncay Özkan henüz bir açıklama yapmadı.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir