Gezi Parkı önlemi: Valilik 2 metro durağını kapattı

Gezi Parkı önlemi: Valilik 2 metro durağını kapattı

İstanbul Valiliği Gezi Direnişi’nin 11. yıldönümünde, Gezi Parkı yakınlarındaki Taksim ve Şişhane’de metronun durmayacağını açıkladı.

Gezi direnişi’nin 11. yıl dönümünde Metro İstanbul, saat 15.00’ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı’nın işletmeye kapatılacağını bildirdi. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı açıklandı.

Gezi Parkı içinde bulunan ağaçların kesilerek yerine Topçu Kışlası yapılmasına karşı başlayan ardından tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Direnişi’nin üzerinden tam 11 yıl geçti. İktidar ise Gezi Direnişi’nden bu yana Gezi’ye katılanları ve Direniş’i hedef göstermeye devam ediyor. Son olarak Gezi Direnişi’nin 11. yıldönümünde İstanbul Valiliği, metronun Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmaması kararını aldı.

Metro iki istasyonda durmayacak

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından paylaşılan duyuruda, “İstanbul Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda bugün saat 15.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’mızın Taksim ve Şişhane istasyonu ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı’mız işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim ve Şişhane istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Taksim dayanışma: 19.00’da Taksim’de basın açıklaması yapılacak

Taksim Dayanışması, bugün saat 19.00’da Taksim’de Gezi Direnişi’nin 11. yılı vesilesiyle basın açıklaması düzenleyeceğini duyurmuştu. Açıklamada, “Gezi Direnişi 11 yaşında, adalet yıllardır kayıp!” başlığıyla yapılan bir başka açıklamada ise Gezi eylemleri için “meydanları dolduran milyonların direnişi tüm renkleriyle dirençliliği, kararlılığı, çok sesli bir ezgiyi, yeryüzü sofrasında sıcak bir paylaşımı, kardeşleşmeyi, umudu simgeledi” denilmişti.

Açıklamaya çok sayıda siyasi parti, meslek odası, sendika ve çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

11 yıl sonra: Gezi’ye musallat olan heyula neydi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir