Benzin ve motorin fiyatlarına 13 kuruş zam geliyor

Benzin ve motorin fiyatlarına 13 kuruş zam geliyor

Gece yarısından itibaren benzin ve motorin fiyatlarına 13 kuruş zam gelecek. İlgili artışlarının rafine çıkış fiyatlarındaki değişiklikten kaynaklandığı ifade ediliyor.

Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin ve motorin fiyatlarına zam ve indirimler de gündeme geliyor.  Geçtiğimiz hafta benzine 1 lira 64 kuruş, motorine de 1 lira 63 kuruşluk zam gelmesi bekleniyordu. Ancak ilgili zamlar hayata geçmemiş ve ertelenmişti.

İlgili zammın 1 lira 13 kuruş olarak bu gece yarısından itibaren geçerli olacağı öğrenildi. Yarın (cumartesi) itibariyle 1 lira 13 kuruş tutarındaki zam, pompa satış fiyatlarına yansıyacak. Söz konusu zammın “rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten” kaynaklandığı belirtiliyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul’da motorin litre fiyatı 42.34 liradan, benzinin litresi ise ortalama 42.26 liradan satılıyor.

Ankara’da güncel akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 43,28 lira
Motorin litre fiyatı: 43,35 lira
LPG fiyatı: 19,76 lira

İzmir’de güncel akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 43,58 lira
Motorin litre fiyatı: 43,72 lira
LPG litre fiyatı: 19,36 lira

AKARYAKITA ÖTV ZAMMI DA GÜNDEMDE

Kur ve vergi artışlarıyla yükselen akaryakıt fiyatlarına Temmuz ayında bir zam daha gelmesi bekleniyor. 16 Temmuz 2023’te Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları 5’er TL artırılmış ve bu tutarların 6 ayda bir Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması düzenlenmişti.

Bu kapsamda geri adım atılmazsa önümüzdeki ay akaryakıtta litre başına yüzde 17’lik bir zammın daha söz konusu olabileceği ifade ediliyor.

Benzin ve motorin zammı ertelendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir