Feyza Altun serbest bırakıldı

Feyza Altun serbest bırakıldı

Avukat Feyza Altun, sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Altun sevk edildiği hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Sosyal medya platformu üzerinden paylaştığı yorumlar nedeniyle hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Altun dün gözaltına alındı.

Altun, emniyetteki işlemlerin ardından Beykoz Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık Altun’u “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Hakimlik, Altun’un yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şekildeki adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Sosyal medya hesabında bir kullanıcıya yanıt verirken “Şeriate s..kayım” ifadelerini kullandığı için hakkında soruşturma başlatılarak gözaltına alınan Altun, sağlık kontrolünde, “Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye’de şeriat yok. Türkiye şeriatle yönetilmiyor. Hiçbir zaman da şeriatle yönetilmeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

Ne olmuştu?

Feyza Altun, sosyal medya hesabından Farsça bir şiir yayınlamış ve altına bir sosyal medya kullanıcısı yorum yapmıştı. Altun yoruma, “Şeriate s*kayım” diyerek karşılık verince söz konusu paylaşım silinmişti.

Altun’un bu paylaşımını “İslam dinini hedef alan bir paylaşım” olarak değerlendiren bir kesim, avukat hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Altun’un paylaşımı, kısa sürede geniş sosyal medyada bir yankı uyandırdı ve birçok kişinin tepkisini çekti. Bu tepkilerin ardından Altun hakkında resen bir soruşturma başlatıldı ve İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı, Altun’un paylaşımlarını incelenmesi için gözaltı kararı verdi.

Soruşturma kapsamında savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Altun sevk edildiği hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Feyza Altun kimdir?

Altun 1987 İstanbul doğumludur. Sosyal medyada paylaşımları ve açıklamaları ile gündem olan Avukat Feyza Altun Marmara Üniversitesi Hukuk mezunudur. Avukatlık mesleği dışında son zamanlarda yazar kimliği ile de tanınmaya başlayan Feyza Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. Altun İlker Sungurlar ile evlidir. Bu evlilikten bir erkek çocuğa sahip olan avukat eserleri ile de son günlerde merak edilen isimler arasında yer almaktadır.

Avukat Feyza Altun gözaltına alındı

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir