Ermenistan ve Azerbaycan sınır protokolünü imzaladı

Ermenistan ve Azerbaycan sınır protokolünü imzaladı

Ermenistan ve Azerbaycan sınır hattının Sovyetler Birliği Genelkurmay Başkanlığının 1976 tarihli topoğrafik haritasına göre belirlenmesi hususunda protokol imzaladı.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığındaki sınır belirleme komisyonları Gazah ili yönündeki sınır hattını konuşmak için bir araya geldi. Görüşme hakkında ilk yazılı açıklama Azerbaycan tarafından geldi, ülke sınır koordinatlarının belirlenmesi için Ermenistan’la görüştüklerini duyurdu. Protokole göre Ermenistan, Azerbaycan’a dört köy iade edecek ve sınır hattı Sovyetler Birliği’nin 1976 tarihli topoğrafik haritasına uygun bir şekilde yeniden çizilecek. İki ülke de protokolü imzaladı.

İlk kez sınır taşı yerleştirilmişti

Komisyonların bir önceki toplantısında Ermenistan, 1’inci Karabağ Savaşı’nda işgal ettiği Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini Azerbaycan’a iade etmeyi kabul etmişti. İki ülkenin uzmanları sınırda jeodezik ölçümlere başlamış ve Azerbaycan ile Ermenistan sınırına ilk kez sınır taşı yerleştirilmişti.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir