Dink, katledilmesinin 17. yılında anılıyor

Dink, katledilmesinin 17. yılında anılıyor

Anma programından birkaç saat önce, polis Osmanbey Metro istasyonu çevresini bariyerlerle kapattı. Sebat Apartmanı’na gitmek isteyen kişilere üst araması yaptı. Alanda toplananlar cinayetin 17. yılına atıfla ellerinde 17. yıl dövizleri taşıyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 17. yılında, öldürüldüğü yerde Sebat Apartmanı önünde anılıyor.

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliyesinin ardından ilk anma gerçekleşiyor.

Bina önünde toplananlara Besna Tosun, cezaevindeki Çiğdem Mater’in mektubunu okudu. Mater, mektubunda “Katil artık aramızda, öldür diyenler aramızda olduğu gibi” dedi.

Ardından Oya Baydar, Hrant’ı anarken, “Karanlıklarda yuvalanmış güçler en çok tabuların kırılmasından karanlık yüzlerinin görülmesinden korkarlar; Hrant’ı bu yüzden vurdular… Silahı, şiddeti savunsaydı hedef olmayacaktı.” ifadelerini kullandı.

 

Baydar, Hrant Dink ile Barış Girişimi kuruluşunda tanıştıklarını anlattı.  Dink’in halkları birbirine düşman eden ırkçı milliyetçilik ile mücadele ettiğini belirtti. Baydar, “O resmi tarihin yalanlarına karşı bir tabu kırıcıydı. Ama’sız bir barışın sessiz gücünü kavradığı için vurdular onu” dedi.

 

Yeni Arayış Haber
Latest posts by Yeni Arayış Haber (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir