Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi

Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama iddiasıyla 27 yıl hapis cezası talep edildi. Dilan ve Engin Polat, ilgili suçlardan 8 aydır tutuklu bulunuyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında kara para akladığı iddiasıyla 8 aydır tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat çifti iddianame düzenlendi.

27 yıla kadar hapis talebi

Habertürk’ten Halil Sadri Yılmaz’ın haberine göre Başsavcılık, Engin ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli için 3 ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianame değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Soruşturma tamamlandı

Sosyal medya fenomeni Dilan ve Engin Polat geçtiğimiz Kasım ayında tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çolak, yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

İddianamedeki suçlar

Başsavcılık Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli için “Örgüt yapısı içinde suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “Suç örgütü kurma ve üye olma” ve “Yasadışı Bahis” suçlarından 13 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Hazırlanan iddianame Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianame kabul edilirse sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir