DEVA Partili Burak Dalgın: “Harcanan para milletimizin parasıdır!”

DEVA Partili  Burak Dalgın: “Harcanan para milletimizin parasıdır!”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Milletvekili Burak Dalgın, yapılması planan Balıkesir Karesi Hükümet Konağı hakkında açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Balıkesir Karesi Hükümet Konağı maliyeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dalgın, “Devletin parası yoktur, toplanan para da harcanan para da sizin, benim, kısaca milletimizin parasıdır! Ülke bütçe hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü, bütçe sayılardan ibaret bir konu değil. Bilakis, alın terimizle kazandığımız paranın ne kadarının bizden alınacağının ve nerelere harcanacağının ilanıdır.” dedi.

Dalgın, “Bütçe bir teknik meselesi değil, tercih meselesidir. Unutmayalım, devletin parası yoktur. Para milletin parasıdır. Vergi salarak vatandaşın cebini yakmak ve borç alarak yarınlarımızın üzerine yük bindirmek, en son uygulanması gereken çözümlerdir. İlk adım kamuda tasarruftur.” ifadelerini kullandı.

Dalgın maliyet rakamlarını göstererek, “Ancak hükümetin bu yönde hiçbir adımı bulunmuyor. Balıkesir Karesi Hükümet Konağı maliyeti 172 milyon 700 bin TL ihaleye edilmiş bu hükümet konağı bodrum kat, zemin kat ve üç kattan oluşacak. Yaklaşık 8 bin metrekare alanda inşa edilecek. 500 gün içerisinde tamamlanması planlanıyormuş. Aslında iki temel soru var: para kimden alınıyor ve bu kaynaklar kimin için harcanıyor? Mesela; Robin Hood gibi zenginden alıp fakire mi veriliyor, yoksa Deli Dumrul gibi yakaladığından, tutturabildiği kadar para mı alınıyor? Tam da bu sebeple, bütçe hükümetin önceliklerini sözde değil özde yansıtan bir ayna. Öncelik vatandaşın hayat kalitesini artırmak mı, yoksa kemer sıkıp servet transferi yapmak mı? Milletin vekilleri olarak bizim görevimiz de aynaya yansıyan görüntüyü değerlendirmek ve gördüklerimizi vatandaşımızla paylaşmak. Nitekim, parlamentonun bütçe hakkı üç buçuk asırdır demokrasinin temel taşı.” diye konuştu.

Dalgın konuşmasını, “Hep söylüyorum, bu vesileyle yine söyleyeyim: devletin parası yoktur, toplanan para da harcanan para da sizin, benim, kısaca milletimizin parasıdır!” olarak bitirdi.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir