Cumhuriyet Halk Partisi tasarruf paketine tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi tasarruf paketine tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sabah saatlerinde açıklanan ‘Kamuda Tasarruf Paketi’ne tepki gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Karabat, “Yüz milyarlık ballı ihaleleri neden görmezden geliyorsunuz da memurun ekmeğinden tasarrufa gidiyorsunuz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni açıkladı. Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlardaki zorunlu ihtiyaçlar hariç, kamuda yeni araç satın alma ve kiralama 3 yıl durdurulacak.

Bugün açıklanan kamuda tasarruf paketine tepki gösteren, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat; “Emekçilerin her geçen gün yoksulluğa mahkûm edildiği, eşitsizliğin ve gelir adaletsizliğin en temel sorun haline geldiği bir süreçte ekonomik krizin bedelini emekçilere ödetiliyor!” dedi.

Karabat, “Türkiye Gelir Eşitsizliğinde Avrupa Birincisi! AKP iktidarı döneminde zenginliğine zenginlik katan beşli çetelerden, ballı ihalelerden zenginleşen, çift maaşla saltanat sürenlerden tasarruf edilmezken, maaşı her geçen gün eriyen memurdan tasarruf ediliyor. Sonra ülkemiz gelir dağılımı adaletsizliğinde Avrupa birincisi haline geliyor” diye konuştu.

“Ballı ihaleleri görmezden gelmeyin”

Açıklamasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karabat, “Enflasyonun sebebini vatandaşa, bütçe açığının nedenini de memurlara yüklemek adaletsizlik değil midir? Yüz milyarlık ballı ihaleleri neden görmezden geliyorsunuz da memurun ekmeğinden tasarrufa gidiyorsunuz?” dedi.

Karabat açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kur Korumalı Mevduat sisteminin, Merkez Bankası ve Hazine’ye faturası en az 1,2 trilyon lira; ancak Şimşek, bu faturanın nasıl azaltılacağına dair bir plan sunmuyor. Memurun haklarından keseceği kaynağı KKM’ye ve bir avuç zengine aktarmayı taahhüt ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir