CHP’li İzzet Akbulut kamu işçilerinin sorunlarını gündeme getirdi

CHP’li İzzet Akbulut kamu işçilerinin sorunlarını gündeme getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, kamuda sürekli işçi statüsündeki 700 binden fazla işçinin kadro beklediğini belirterek “Kamuda eşit işe eşit ücret yasal hak olmalı. Genel seçimlerden önce 85 milyonun önünde söz verdiniz bu sözünüzü ne zaman tutacaksınız. Ranttan yana değil emekten yana olalım. En zorlu koşullarda hayatlarımızı kolaylaştırmak için ter döken işçilerimizin seslerine kulak verelim” dedi.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kamuda kadro bekleyen işçilerin sorunlarını gündeme getirdi. Akbulut şunları söyledi:

“Kamuda eşit işe eşit ücret yasal hak olmalı”

“Kamuda sürekli görevlerde konuşan ve 2017 yılında 696 sayılı KHK ile sürekli işçi statüsüne geçirilen 700 bini aşkın belediyeler ve Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT’lerde) çalışan işçiler kadro bekliyor. Verilen onca sözlere rağmen yüz binlerce kamu işçisi bırakın kadro almayı tayin hakkından mahrum. 52 günlük tediyelerden, iş güvencesinden, kamu çerçeve protokolünden ve sosyal haklardan mahrum. Ayıptır, yazıktır günahtır. Aynı işyerinde aynı işi yapıyor kadrosu yok diye daha az maaş alıyor. Kamuda eşit işe eşit ücret yasal hak olmalı. Genel seçimlerden önce 85 milyonun önünde söz verdiniz bu sözünüzü ne zaman tutacaksınız? Ranttan yana değil emekten yana olalım. En zorlu koşullarda hayatlarımızı kolaylaştırmak için ter döken işçilerimizin seslerine kulak verelim.”

İzzet Akbulut kimdir?

1984 yılında Burdur ilinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Burdur da tamamlayan Akbulut, Lisans eğitimini Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünü bitirerek tamamlamıştır. Siyasi hayatına Gençlik Kolları saymanlığından Başlayan Akbulut sırasıyla İl yöneticiliği, İl Başkan Yardımcılığı, İl Sekreterliği ve 28.04.2018 den bu yana Burdur İl Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Evli ve 2 çocuk Babası olan Akbulut halen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğini icra etmektedir.

Özgür Özel: “Bir gün ölürsem TRT’yi cenazeme istemiyorum”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir