CHP’li aday Veli Gündüz Şahin, mülteci çocukları hedef aldı

CHP’li aday Veli Gündüz Şahin, mülteci çocukları hedef aldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, seçim çalışmaları sırasında karşılaştığı mülteci çocukları hedef gösterdi.

Seçim çalışmaları sırasında rastladığı üç mülteci çocuğu hedef alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, çocukları işaret ederek “Bunlar büyüdüğü zaman büyük sorun olur. Gönderirim ben bunları” dedi.

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin’in mülteci çocuklara ilişkin kullandığı sözler sosyal medyada tepkiye sebep oldu. Şahin, seçim çalışmaları sırasında sokakta rastladığı mülteci çocukları gösterip “Bunlar Iraklı mı” diye sordu. Çevredekiler “Iraklı” dedikten sonra Şahin, “Bunların büyüyünce memleketine gitmesi gerekiyor. Bunun için bana oy vermeyen insanlar burada dursun. Gönderirim ben bunları memleketine. Bunun için benim adaylığımı çekseler bu çocuklar yarın büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olur” dedi.

CHP’li Şahin’e tepki

Şahin’in skandal sözlerinin üzerine ise etraftakilerin alkışladığı anlar da kameralara yansıdı. Şahin’in, Iraklı çocuklara karşı söylediği sözler ise sosyal medyada tepki topladı.

DEM Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Veli Saçılık sosyal medya hesabından, “CHP Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, Iraklı çocukları kitle içinde hedef gösteriyor. Benim hemşerim olan bu şahıs, yıllar önce gecekondumuz yıkılırken “siz işgalcisiniz” demişti bize. İnsanlıktan, çocuktan, haktan, hukuktan nasibini almamış Ümit Özdağ kafalı müteahhit zihniyeti muhalefeti işgal ettiği sürece AKP-MHP’den kurtulamayacağız.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz: “CHP Mamak adayı Veli Gündüz Şahin Iraklı çocukların önünde ‘Bunlar büyüdüğü zaman büyük sorun olur, gönderirim bunları’ diyor. Türkiye’nin kaçak akınına uğraması başka iş…Öfkeyi hiçbir günahı olmayan çocuklara kusmak başka. Siz sosyal demokrat olduğunuza emin misiniz Veli Bey?” dedi.

Veli Gündüz Şahin kimdir?

Veli Gündüz Şahin, 1963 yılında Çorum’un Alaca ilçesinde doğdu.

1990 yılından bugüne Mamak’ta yaşayan Şahin, 2002 yılında CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldıktan sonra aynı yıl atamayla Mamak CHP İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 2003 yılında yapılan seçime CHP’nin adayı olarak katılan Şahin, Mamak İlçe Başkanı olarak 6 yıl boyunca görev yapıtı.

2007’de 7. sırada Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.

2009’da CHP Mamak Belediye Başkanı Adayı oldu.

2010 yılında 33. Kurultayda CHP parti meclisine girdi. 2 yıl parti meclisi görevinden sonra Şahin, aktif olarak alanda çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

Uzun yıllardır Mamaklılara aktif olarak hizmet veren Şahin, sadece siyasetle sınırlı kalmayarak, çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve derneklerde görev aldı.

2024 yerel seçimleri için CHP’den Mamak Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Veli Gündüz Şahin, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yavaş: “Mamak ile el ele tutuşacağız”

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir