BDDK uyardı: Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor

BDDK uyardı: Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara gönderdiği yazıda Kurban Bayramı sonrasında uygulanacak yeni düzenlemeler hakkında uyarılarda bulundu.

Bu düzenlemeler kapsamında, kart limiti olması gerekenden yüksek olan müşterilerin limitleri, aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasında belirlenecek.

BDDK’nın bu yeni düzenlemeleri sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Bilkent Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara yeni uyarılar gönderdi. Kurban Bayramı sonrasında uygulanacak yeni düzenlemelerle kart limiti olması gerekenden yüksek olan müşterilerin limitlerinin, aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasına çekileceği bildirildi” diye konuştu.

Kurban Bayramı sonrası yürürlüğe girecek

BDDK tarafından yapılan açıklamada, yeni düzenlemelerin Kurban Bayramı sonrasında yürürlüğe gireceği ifade edildi. Bu döneme kadar bankaların, müşterilerinin kart limitlerini gözden geçirerek gerekli ayarlamaları yapmaları gerektiği vurgulandı. Müşteriler ise, kart limitlerinin düşürülmesi durumunda oluşabilecek olası etkiler hakkında bilgilendirilecek.

Ödül değil plaketlendirme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir