Aziz Yıldırım, başkan adaylığıyla ilgili toplantı yaptı

Aziz Yıldırım, başkan adaylığıyla ilgili toplantı yaptı

Fenerbahçe’nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesinde adaylık toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’de yeniden başkanlığa adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım, seçimini kaybetmesi halinde bile Jose Mourinho’nun maliyetinin yarısını karşılayacağını duyurdu.

Aziz Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde: “Kimseyle kavga etmeyeceğim dedim ama benimle kavga ederlerse ederim. Bizim derdimiz Fenerbahçe’nin şampiyon olması. Şampiyonluklar kulüpler, camiaları, güç olarak büyütüyor. 6 sene önce ben ayrılırken herkes ‘Aziz Yıldırım gitti Türk futbolu kurtuldu’ dediler. Maalesef bugün geldik ‘Aziz Yıldırım gelsin Türk futbolunu kurtarsın’ diyorlar.

Fenerbahçe’nin hiçbir zaman para sonu olmaz. Ben niye halka açtım bu kulübü? Yapardım binlerce kişiyi üye, ölene kadar başkan olurdum. ‘1 Milyon Üye’ kampanyası başlattım. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir. Fenerbahçe’nin istemediği hiçbir şey olmaz. Ne zaman, birleştiği zaman. Birleşmezse Fenerbahçe’den de bir şey olmaz.”

“Neden aday oldum?”

“Neden aday oldum? Hiç niyetim yoktu. Keyfim yerinde. Ama Fenerbahçe’de bazı sıkıntılar var onları gördüm. Bir şeyler yapmamız lazım. Ne yapacağız? Arkadaşlarıma biriniz aday olun, o şekilde yürüyelim dedim. ‘Sen varken aday olmayız’ dediler. O yüzden mecbur kaldım. Çünkü 20 sene başkanlık yaptım. 6 sene lig şampiyonu olduk hem de zor günlerde. 20 sene idare ettik.

Mevcut kulüp başkanının çalışmalarına engel olmadık. Muhalefet olmadık, sessiz kaldık. Konuştuğumuz zaman da camianın birlik ve beraberliğine dikkat çektim. Ocak 2024’ten bu yana sürekli sükunet çağrısı yaptım. Camiamızı Futbol takımımızın arkasında durmaya çağırdım. Bu hafta derbiyi kazanacağız ve yeni bir süreç başlayacak.

Mevcut başkan, ben Fenerbahçe’nin başkanı olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar dedi. Hepimiz duyduk. Bu konuyu arkadaşlarımla iyice düşündük. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor?

”Ben Fenerbahçe’nin adamıyım”

Ben bir laf üzerine geliyorum; ‘Ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar’ sözü.”

“3 sene için geleceğim. 3 seneden fazlasını istesem de yapamam. 6 senelik dinlenme bize bunları gösterdi.”

“Ben hiçbir partinin adamı değilim, olmam da! O troller de bu işlere girmesin. Hükümet desteği ile değil, bir laf uğruna geliyorum… ‘Ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar’ lafı üzerine geliyorum… Ben kimsenin adamı değilim. Ben Fenerbahçe’nin adamıyım”

“Kaybedersek Mourinho’nun parasının yarısını ödeyeceğim”

Joe Mourinho ile yaptığı görüşmenin detaylarını da açıklayan Aziz Yıldırım “Mourinho ile 2 saat görüştüm. Hiç para konuşmadık. Bir baktım televizyonda, ’15 milyon verecekler’ diyorlar. Sana ne? Şartlarda anlaşırsak gelecek ama siz bırakmıyorsunuz. Fenerbahçe’nin maçlarını izlediğini söyledi. Bir aday iletişime geçmiş, mevcut başkan menajerleri göndermiş.” diye konuştu.

Seçimi kaybetmesi halinde Portekizli teknik direktörün maliyetinin yarısını karşılayacağını açıklayan Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Takımımız iyi, 2-3 tane en fazla 5 tane oyuncu alırsınız ama başına insanlar lazım. Onu güçlendirecek isimler lazım. Bu yönetime teklifim; Jose Mourinho ile çalışmayı düşünüyorlarsa Şekip Mosturoğlu’ndan rica edeceğim, iki taraftan arkadaşlar gitsin ve imzayı atsınlar. Kim seçilirse, Mourinho ile devam etsin. Ben kaybedersem, Mourinho’nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum. Ben seçilirsem ve Jose Mourinho gelirse, istediği birkaç oyuncuyu alırız. Transferde cömert falan bir durum yok! İçeriyi bir göreyim, ona göre bakarım. Borç kapatmaya değil Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya geliyorum.”

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir