Avukat Feyza Altun gözaltına alındı

Avukat Feyza Altun gözaltına alındı

Son zamanlarda isminden oldukça söz ettiren Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldı.

Altun hakkında, sosyal medya paylaşımları nedeniyle re’sen soruşturma başlatıldı. Beykoz başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Altun’a ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlaması yöneltildi. Evinde arama yapılan Altun hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Paylaşımını savundu

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sözünün arkasında durduğunu söyledi: “Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı , hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum.”

Ne olmuştu?

Altun, önceki gün sosyal medya hesabından Farsça bir şiir yayınlamış ve altına bir sosyal medya kullanıcısı yorum yapmıştı. Altun yoruma, “Şeriate s*kayım” diyerek karşılık verince söz konusu paylaşım silinmişti.

Altun’un bu paylaşımını “İslam dinini hedef alan bir paylaşım” olarak değerlendiren bir kesim, avukat hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Altun’un paylaşımı, kısa sürede geniş sosyal medyada bir yankı uyandırdı ve birçok kişinin tepkisini çekti. Bu tepkilerin ardından Altun hakkında resen bir soruşturma başlatıldı ve İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı, Altun’un paylaşımlarını incelenmesi için gözaltı kararı verdi.

Gelen ilk bilgilere göre polis ekiplerinin Altun’un evinde arama yaptığı öğrenildi.

Feyza Altun kimdir?

Altun 1987 İstanbul doğumludur. Sosyal medyada paylaşımları ve açıklamaları ile gündem olan Avukat Feyza Altun Marmara Üniversitesi Hukuk mezunudur. Avukatlık mesleği dışında son zamanlarda yazar kimliği ile de tanınmaya başlayan Feyza Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. Feyza Altun İlker Sungurlar ile evlidir. Bu evlilikten bir erkek çocuğa sahip olan avukat eserleri ile de son günlerde merak edilen isimler arasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir