Fransa’nın en genç ve ilk eşcinsel başbakanı

Fransa’nın en genç ve ilk eşcinsel başbakanı

Milli Eğitim Bakanı Gabriel Attal (34), okullarda çarşafı yasaklamıştı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne’un istifasından sonra, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron beklendiği gibi 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal’ı başbakanlığa atadı.

Borne’un yerine geçebilecek potansiyel adaylar arasında 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu gösteriliyordu. Söz konusu iki isimden biri başbakan olması halinde Fransa’nın en genç başbakanı unvanını alacaktı.

Macron ve Borne liderliğindeki hükümet, Macron’un 2022’de yeniden seçilmesinden kısa bir süre sonra mecliste mutlak çoğunluğu kaybetmiş ve yasaları geçirme konusunda zorlanmıştı.

 

ATTAL KİMDİR?

Attal, böylece 20 ay görevde kaldıktan sonra bugün başbakanlık görevinden istifa eden Elisabeth Borne’un yerini aldı.

2017’de, henüz 27 yaşındayken parlamentoya giren genç siyasetçi, katıldığı münazaralardaki güçlü performansıyla öne çıktı ve cumhurbaşkanının dikkatini çekti.

2019’da Eğitim Bakanı, 2020’de ise hükümet sözcüsü göreve gelen Attal, ilerleyen süreçte seçmenler tarafından tanınmaya başladı.

Attal, ülkede kadınların çarşaf giymesiyle ilgili yaşanan tartışmayı, okullarda çarşafı yasaklayarak sona erdirdi ve böylece Macron’a liderlik konumu için gereken kararlılığa sahip olduğunu gösterdi.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir