Almanya’da grev uçuşları etkiledi

Almanya’da grev uçuşları etkiledi
Almanya’daki Ver.di'nin grev çağrısı karşılık buldu. Havalanlarındaki grev sebebiyle ülke çapındaki binlerce uçuş ertelendi ya da iptal edildi.

Almanya’da Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) tarafından yapılan açıklamaya göre, toplu taşıma şirketleriyle gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde başarı sağlanamaması nedeniyle 130 şirketteki yaklaşık 90 bin çalışana, iş bırakma eyleminde bulunması çağrısı yapıldı.

Grev çağrısı yapılan havaalanları arasında Frankfurt, Berlin, Köln, Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart, Leipzig, Hannover, Dresden, Bremen ve Erfurt bulunuyor.

Çalışanların yükü hafifletilmeli

Ver.di Başkan Yardımcısı Christine Behle, hemen hemen tüm eyaletlerde toplu sözleşme görüşmelerinin yapıldığını ve bir sonuç alınamadığını belirterek, “İşverenler üzerinde baskıyı artırmanın zamanı geldi.” ifadesini kullandı.

Toplu taşımadaki çalışanların üzerinde büyük baskı olduğunu aktaran Behle, “Tüm bölgelerde yeterli personel bulunmadığından ötürü her gün otobüs ve tren seferleri iptal ediliyor. Çalışanların üzerindeki yükün hafifletilmesi için acilen bir şeyler yapılmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Behle, görüşmelerde, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için taleplerde bulunulduğunu ancak işverenlerin bu talepleri yerine getirmek istemediğini kaydetti. Almanya’nın büyük havalimanlarının çoğundaki güvenlik çalışanları, maaş pazarlıklarındaki baskıyı artırmak amacıyla perşembe günü bir günlük greve gitti. İş bırakma eylemi nedeniyle ülke genelinde çok sayıda uçuş iptal edildi.

Bavyera etkilenmedi ancak Berlin, Hamburg ve Stuttgart’taki tüm seferler iptal edildi

Ülkenin en yoğun ikinci havalimanı olan Münih de dahil olmak üzere Bavyera’daki havalimanları grevden etkilenmezken, Berlin, Hamburg ve Stuttgart’tan yapılacak tüm seferler, Köln’deki uçuşların yaklaşık beşte dördü ve Düsseldorf’taki uçuşların üçte biri iptal edildi. Almanya’nın en yoğun havalimanı olan Frankfurt’un işletmeci şirketi transit alanı dışındaki güvenlik kontrol noktalarının kapalı olacağını bildirdi. Ancak aktarmalı uçuşlar için transit hizmetleri verilmeye devam etti.

Ver.di, tüm çalışanlar için saat başına 2,80 euro zam istiyor ve fazla mesai için ilk ekstra saatten itibaren ikramiye verilmesi çağrısında bulunuyor. Yaklaşık 25 bin güvenlik çalışanı için yapılan toplu sözleşme görüşmeleri üç turun ardından başarısız oldu. Görüşmelerin 6 Şubat’ta yeniden başlayacağı duyuruldu.

Almanya kontak kapatacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir