Almanya İçişleri Bakanı Faeser ‘bozkurt selamı’ için açıklama yaptı

Almanya İçişleri Bakanı Faeser ‘bozkurt selamı’ için açıklama yaptı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Melih Demiral’ın gol sevinci sırasında yaptığı ‘bozkurt’ işaretine ilişkin açıklama yaptı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ve Avusturya A Milli Erkek Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral’ın, dün akşam Leipzig kentinde oynanan Euro 2024 maçı sırasında yaptığı ‘bozkurt’ işareti hakkında açıklama yaptı.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçi, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden, Demiral’ın ‘bozkurt’ işaretini yaptığı sırada çekilmiş fotoğrafının da olduğu bir haberle birlikte yaptığı paylaşımda, “Türk aşırı sağcıların sembollerinin stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak tamamıyla kabul edilemez. UEFA’nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz” dedi.

Faeser, Federal Anayasa Koruma Teşkilatı’nın ‘Türk aşırı sağcılığı – Almanya’daki ‘Bozkurtlar’ başlıklı bilgilendirme yazısıyla birlikte yaptığı paylaşımda ise, “Güvenlik yetkililerimiz Almanya’daki Türk aşırı sağcıları yakından izliyor. ‘Bozkurtlar’ Federal Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izleniyor” ifadelerini kullandı.

UEFA, Merih Demiral için soruşturma başlattı

Merih Demiral ‘Bozkurt’ işaretiyle ilgili açıklama yaptı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası panoraması – Türkiye’nin performansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir