Ahmet Türk: Mardin kayyumu memleketine 15 milyon TL aktardı

Ahmet Türk: Mardin kayyumu memleketine 15 milyon TL aktardı

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, kayyumun kendi memleketi olan Elazığ’ın 3 Ocak Belde Belediyesi’ne 15 milyon TL aktardığını öne sürdü.

Kayyum döneminden kalan borçlara yönelik bir açıklama yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk, DEDAŞ borcunun 600 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Türk, “Ama kayyum pişkin bir şekilde borcun olmadığını söylüyor. Eğer biz yalan açıklamalarda bulunuyorsak bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunsun. 8 Mayıs’ta elektriklerin kesileceği söyleniyor ve 10 gün sonra elektrikler kesiliyor üstelik ödeme yaptığımız halde. Onlar bu borcun biz belediyeyi devraldıktan sonra oluştuğunu ifade ediyor. 40 günlük bir belediyede 600 milyon borç olabilir mi? Biz 40 günde nasıl 600 milyon borç yapmış olabiliriz” diye sordu.

Mezopatamya Haber Ajansında yer alan habere göre; Türk, MARSU ve belediyenin toplam borcunun ise 4 milyar 875 milyon 802 bin 802,94 TL olduğunu belirtti. Kayyumun kasada 150 milyon para bıraktığını ancak bu paranın ilgili ayın maaşlarına yatırıldığını kaydeden Türk, kasada bırakılan paranın 35 milyon civarında olduğunu söyledi.

Bazı AK Partili belediyelere Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından para aktarıldığını kaydeden Türk, belediye kasasından belediyelere para aktarılmasının kanunsuz olduğunu söyledi. Kayyum Tuncay Akkoyun’un kendi memleketi olan Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı 3 Ocak Belde Belediyesi’ne 15 milyon para aktardığını da kaydeden Türk, “Borçlar belgeleriyle tek tek ortada” dedi.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir