ABD Başkanlık seçimleri ilk münazaradan Trump büyük bir avantajla çıktı

ABD Başkanlık seçimleri ilk münazaradan Trump büyük bir avantajla çıktı

Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen ABD Başkalık seçim sürecinin en dikkat çekici anlarından biri olan ABD Başkanı Joe Biden ve Donald Trump arasındaki ilk başkanlık münazarası tamamlandı.

İki adayın savaşlar, artan jeopolitik gerilimler ve Amerika’nın ittifaklarına ilişkin zorluklarla nasıl başa çıkılacağı konusunda belirgin şekilde zıt fikirleri münazaranın ana gündemini oluştururken kamuoyu manşetlere Biden’ın kötü münazara performansını öne çıktı. Perşembe günü CNN, Telemundo, Univision, BET’in yanı sıra Fox News Channel, MSNBC, ABC, CBS, FOX, NBC ve PBS dahil olmak üzere 17 TV ağı üzerinden yayınlanan ve CNN’in ev sahipliğindeki Başkanlık münazarasını izlemek için toplam 51,27 milyon kişinin TV’ye bağlandığını biliniyor.

Trump’ın Beyaz Saray’a dönme ihtimali, başkanlığı sırasında Washington’la ilişkileri sık sık gerilen Avrupa, Asya ve diğer yerlerdeki birçok ABD müttefiki için endişe verici bulunurken, canlı yayındaki Biden’ın kötü performansı, zayıf görünümü, sesinin düşüklüğü ve Trump’a yönelik cevaplarının karmaşık ve anlaşılmaz olması başta partisi ve ABD yurttaşları tarafından şok ile karşılandı. Birçok gazeteci ve siyasi temsilci Biden’ın konuşmasındaki telafuz sorunları, eksiltili ve tamamlanamayan cümleleri ve dağınık fikir akışı sebebiyle Trump’un Biden karşısında hiç zorlanmadan münazarayı kazandığını ifade etti.

Biden Trump’a Karşı Münazara Performansının Ardından Tepkilerle Karşılaştı

Demokrat Parti üyeleri Biden’ın yaşı ve münazara performansı konusunda endişelerini dile getirirken, bazıları yarıştan çekilmesi çağrısında bulundu. Öte yandan Obama’nın Biden’a verdiği kamuoyu desteği, partideki paniği bastırmayı ve Biden’ın güvenilirliğini pekiştirmeyi amaçlıyor. Biden’ın kampanyası rekor düzeyde bağış topladığı için münazara eleştirilerine rağmen güçlü bir taban desteği oldu düşünülüyor. Fakat Trump’ın kampanyası da münazara sonrası söylemden faydalanarak bağışlarda bir artış görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir