İran’da patlama

İran’da patlama
Kasım Süleymani’nin mezarının yakınlarında bir patlama gerçekleşti. Yerel kaynaklar en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
İran’ın Kirman eyaletinde, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin kabrinin bulunduğu mezarlığın yakınlarında art arda 2 patlama yaşandı.
Patlamanın Kasım Süleymani’nin 3 Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’taki saldırısında öldürülmesinin 4. yıl dönümü anmalarının yapıldığı yerde  meydana geldiği söylendi.  İran devlet televizyonu olayda en az 50 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığını bildirdi.
Ayrıntılar geliyor…

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

ABD’nin Bağdat Havalimanı’nda helikopterle düzenlediği saldırıda öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Lübnan’a İran’ın bölgedeki politikalarını belirleyen en önemli kurmaylar arasında yer alıyordu.
Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatı ile Bağdat Havalimanına düzenlenen saldırıda Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile birlikte hayatını kaybeden Süleymani, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından “yaşayan şehit” şeklinde anılıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir