Saadet Partisi başkan adayları açıklanıyor

Saadet Partisi başkan adayları açıklanıyor

Saadet Partisi, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından olağanüstü kongresini 30 Haziran’da Ankara’da yapacak.

Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 3. Olağan Kongre’de Genel Merkezin adayının Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu duyurdu.

Temel Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: “Sağlık sorunlarımdan dolayı görevi devam ettiremiyorum. Bu sebeple kongremizi bu hafta sonu gerçekleştireceğiz. Tüm teşkilat mensuplarımızın ve delegelerimizin katılmasını bekliyorum.

Zoom toplantısında aday isimlerinin ulaştırılmasını talep ettik. Yüzlerce isim zikredildi. Bir ismi isteyende vardı birkaç ismi isteyende. Önce çıkan 5 ismi teşkilatlarımıza tekrar sorduk. Yine bir veya birden fazla isim talepleri oldu. Bu çalışma oylama değildi.

Mahmut beyde bu isimlerin en önünde gözüktü. Bugün yaptığımız YİK toplantısında arkadaşlarımızın hepsi Teşkilat Başkanımız Mahmut beyin isminin isabetli olacağını belirtti.

Bu kararın hayrlı olmasını niyaz ediyorum. Başka adaylar olabilir. Aday olacaklarını ilan edenler için yöntem bellidir. Tüzük değişikliği çalışması yok. Genel Başkan seçimine odaklanıldı.

Yeni GİK kurulu teşkil edilecek. Pazartesi günü yeni Genel Başkanımız göreve başlayacaktır. Recai abiye teşekkürlerimi sunuyorum. Sıkıntılı dönemde Kayseri İl Başkanlığımızı yapan aynı zamanda Kayseri Milletvekilimiz Mahmut Arıkan’a çalışmalarında başarılar diliyorum”

Mahmut Arıkan kimdir?

Kayseri Milletvekili olan Mahmut Arıkan 47 yaşındadır ve aslen Kayserilidir. Erciyes Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği eğitimi aldı.

MÜSİAD, ASKON, İMO, Cansuyu, AGD gibi sivil toplum kuruluşlarında faaliyetlere katılan Mahmut Arıkan üniversite yıllarında Millî Gençlik Vakfı’nda okul başkanlığı yaptı. Saadet Partisi kurulduğundan beri partide siyasi faaliyetlerde bulundu. Sırasıyla Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı yaptı.

2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 2023 genel seçimlerinde Kayseri milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

Birol Aydın, genel başkanlığa adaylığını duyurdu

Saadet Partisi’nde kongre süreci gergin başladı. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, 3. Olağan Kongre’de Genel Merkezin adayının Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu duyurdu.

Temel Karamollaoğlu’nun ‘kendi adayını’ açıklamasından hemen önce İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Birol Aydın genel başkan adaylığını açıkladı. Söz konusu durum parti içerisinde tepkilere sebep oldu.

Parti Sözcüsü Birol Aydın, partinin genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Aydın, “Biz Saadet Partimize sahip çıkmak için, 20 yıldır özellikle son yedi yıldır teşkilat mensuplarımızın her şart altında genel başkanımızın gözünün içine bakarak çabanın ve gayretin ve duruşu ortaya koyduğu bir zamanda bu duruşa sahip çıkmak için, Saadet Partisi kadroları olarak 2016’den bu yana ülkemizin birliğine, kardeşliğine, toplumsal uzlaşmaya, kamplaşmanın ortadan kalkmak için, genel başkanımızın daha fazla yıpratılmasına imkan ve fırsat vermemek için, partimizin birliğini bütünlüğünü ve kardeşlik iklimini korumak için 3. Olağanüstü Kongrede Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na aday olduğumu ilan ediyor, bu kararımın camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Rüyamda Şimşek çaktığını gördüm!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir