iOS 18 güncellemesi hangi telefonlara gelecek, özellikleri neler?

iOS 18 güncellemesi hangi telefonlara gelecek, özellikleri neler?

Apple, iOS 18 güncellemesini kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, kullanıcılar yeni özellikleri merak etmeye başladı ve değişiklikleri dört gözle bekliyor. Apple’ın geleneksel olarak düzenlediği WWDC etkinliğinde, iOS 18’in tanıtımı yapılacak ve bu güncellemenin iPhone cihazlara neler getireceği detaylandırılacak. 

Kasım ayında, Bloomberg, Apple’ın iOS 18’in yeni özellikler üzerindeki çalışmalarını bir hafta süreyle durdurduğunu bildirdi. Bu duraklama, iOS 18’in “ilk kilometre taşı” yapısının tamamlanmasından sonra gerçekleşti. Genellikle ikinci kilometre taşına hemen geçen Apple, bu yılki duraklama ile platformdaki erken hataları ve sorunları çözmeyi amaçladı.

iOS 18 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bu geçici duraklamanın, iOS 18’in yeni özelliklerine veya çıkış tarihine önemli bir etkisi olması beklenmiyor. Bu, Apple’ın yeni sistemi mümkün olan en sağlam temeller üzerine kurma çabasının bir parçası. iOS 18’in tanıtımı, 10 Haziran’da gerçekleşecek WWDC 2024’te yapılacak. İlk beta sürümü, Apple’ın açılış konuşmasından hemen sonra kullanıma sunulacak. Temmuz 2024’te bir genel beta sürümü yayınlanacak ve Eylül ayında genel kullanıma açılması planlanıyor.

iOS 18 HANGİ CİHAZLARA GELECEK?

Her yıl olduğu gibi, yeni iOS sürümünün hangi cihazlarla uyumlu olacağı büyük ilgi görüyor. Bu yıl, Apple, iOS 17 ile uyumlu olan aynı cihazların iOS 18 ile de uyumlu olacağını duyurdu: iPhone 15 Serisi iPhone 14 Serisi iPhone 13 Serisi iPhone 12 Serisi iPhone 11 Serisi iPhone XS ve XS Max iPhone XR iPhone SE (2. ve 3. nesil)

iOS 18 HANGİ ÖZELLİKLERLE GELECEK?

Siri daha karmaşık görevleri yerine getirebilecek

Macrumors’un haberine göre, iOS 18 ile birlikte Siri’nin daha fazla konuşma etkileşimi ve proaktif zeka sağlayan gelişmiş doğal dil işleme ile önemli bir revizyondan geçmesi bekleniyor.

Gelen bildirimleri özetleyecek

Görünüşe göre asistan, uygulamalar içindeki daha karmaşık görevleri anlayacak ve gerçekleştirecek. Bu görevler, notları klasörler arasında taşımak ve e-postaları silmekten makaleleri ve son bildirimleri özetlemeye kadar uzanıyor.

Spotlight aramasının da benzer geliştirmeler göreceği ve daha akıllı ve alakalı sonuçlar sağlamak için sistem genelindeki bilgilerle daha derinlemesine entegre olacağı iddia ediliyor.

Yapay zeka mesaj yanıtları önerecek

iOS 18 ile birlikte çıkış yapması beklenen yapay zeka Mesajlar’da yanıtlar önerecek ve mesaj içeriğine göre özel emojiler oluşturacak.

Ayrıca Fotoğraflar uygulaması yapay zeka destekli rötuş araçları içerecek ve Apple Music otomatik olarak oluşturulan çalma listeleri ve daha yumuşak şarkı geçişleri sunacak.

Uygulama simgelerinin renkleri değiştirilebilecek!

iOS 18’in ayrıca daha özelleştirilebilir bir Ana Ekran sunması bekleniyor.

Kullanıcılar uygulama simgelerini ızgaranın herhangi bir yerine yerleştirme ve uygulama simge renklerini değiştirme özgürlüğüne sahip olacak.

Minsky Anı

Yeni Arayış Haber
Latest posts by Yeni Arayış Haber (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir