Ekrem İmamoğlu, Adalar’daki ‘Azmanbüs’ eylemleri için konuştu

Ekrem İmamoğlu, Adalar’daki ‘Azmanbüs’ eylemleri için konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul bröve töreninde Adalar’da devam eden toplu taşıma protestolarına ilişkin konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  açıklama yaptı. İmamoğlu, “Bizim orada lisanslı bir biçimde toplu taşımayı sağlama mecburiyetimiz var. Yapmıyorum diyemezsiniz. Yapmak zorundasınız” dedi.

Adalar’da devam eden ‘Azmanbüs’ protestolarına ilişkin konuşan İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Bundan 2 ay önce taşımayla ilgili verilen geçici iznin süresi doldu. Bir an önce araç almamız gerekiyordu. Tek lisanslı M tipi araç, çevreye duyarlı, elektrikle çalışan tek araç tipi buydu. Hızlıca bu aracın ihalesini yaptık. Bu araç Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli, yerli üründür. Bizim orada lisanslı bir biçimde toplu taşımayı sağlama mecburiyetimiz var. Yapmıyorum diyemezsiniz. Yapmak zorundasınız. Halka o hizmeti sunmak zorundasınız.

Elbette bizim daha farklı bir dizaynla, lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda arge çalışmalarımız sürüyor. Ama şu an böyle bir ihtimal yok. Bizim artık zorunluluğumuz var. Biri şikayet etse yargılanırız.

“Adalar’da toplu taşıma olmak zorunda”

Tepkilere saygı duyuyoruz. Adalar halkına bir açıklamam olacak. Ama orada toplu taşıma olmak zorunda. Şu anda toplu taşımanın eksikliğinin var olduğunu düşünen ve bunu fırsat bilen ruhsatsız taşımacılık yapan ve Adalar’ı esas çirkin gösteren elektrikli araçlar var. Bunları temizlememiz lazım. Adalar’ı asıl çirkin gösteren bunlardır. Seslerini duyuyoruz, bu hassasiyeti takip ediyoruz. Şu anda bizim orada hizmete durduğumuz M tipi araçlar, Floransa, Roma gibi tarihi şehirlerde kullanılan araçlardır.”

Halk Ekmek fiyatlarına yapılan zamma ilişkin açıklama

Halk Ekmek fiyatlarına gelen zamma ilişkin soruyu yanıtlayan İmamoğlu, şunları söyledi: “Biz aldığımız un bitene kadar ülkede etkilendiğimiz maliyet koşullarından vatandaşlar etkilenmesin diye eski fiyattan satışa devam ettik. O da bugüne kadar sürdü. Ama dehşet bir buğday, un fiyatı var. Yine en minimumda hareket ediyoruz. Gönlümüz elbette zammı arzu etmiyor. Uzun süredir dayandığımızı, dayanacağımızı duyuralı 9 ay oldu. Ramazan ayında zam yapmadık. Sürdürülebilir bir işletme sürecini devreye almamız gerekiyor. Ortaya konan zam fiyatı bir kar hedefiyle ortaya konmadı. İnsanlarımıza sağlıklı ekmek sunabilme fırsatını yakalayabilme gayretidir. İBB’nin her konuda sürdürülebilir hizmet sürme ama bir yandan da vatandaşı koruma mecburiyeti vardır. Ülkemizde ekonomik koşullar ne yazık ki bizlerin de belini büken bir aşamada. Zammın gerekçesi budur. Zammın sebep-sonuç ilişkisi faiz-enflasyon ilişkisi gibi değildir.”

“Kılıçdaroğlu ile görüşmemizin tarihi net değil”

Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ilişkin açıklama yapan İmamoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu’yla Kurban Bayramı’nda bayramlaştık. O esnada ‘ben artık Ankara’ya geliyorum, muhtemelen daha sık geleceğim. Geldiğimiz esnada olabilirse bir yemekte sohbet etmeyi arzu ederim’ dedim. O da ‘memnuniyetle’ dedi. Ama net bir tarih yok. Bunun farklı şekillerde basına yansıması, birilerinin bunu bir şekilde farklı anlamlara çekerek yazmasını hayretle izliyorum. Benim tek arzum önceki dönem genel başkanımızla aramızda münasebetin yanlış anlaşılmalardan uzak, samimi bir şekilde yürüdüğüdür. Haftaya da olabilir, sonraki haftaya da olabilir. Bu bir iki ülke cumhurbaşkanının görüşme muhabbeti değil. Bir dost muhabbeti. Bu kadar merak edilmesini garipsiyorum. Zaten bu tür diyaloglar ve yapılan perdelemeler, bazen parti içi muhabbetlerin deşifre edilmesini de sağlıyor. CHP içindeki ilişkileri ben hiçbir zaman ne deşifre ettim, ne bununla ilgili cümleler kurdum.”

İBB “Yürü be İstanbul” sloganını çabuk unuttu, Adalar’a “Yürüme İstanbul” dönemi geldi

“Azman”büsler ortalığı neden karıştırdı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir