Ayşe Ateş, Fatih Erbakan ile görüşecek

Ayşe Ateş, Fatih Erbakan ile görüşecek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve Fatih Erbakan’ın görüşeceğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in yarın Genel Merkezde Genel Başkan Fatih Erbakan’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bağımsız Filistin Devleti kurulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”

İşgalci İsrail’in Gazze ve Refah’ta yaptığı katliamlara tepki gösteren Kılıç, “İsrail’in siyonist devlet terörünü bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. 40 bin insanın hayatını kaybettiği katliamlar karşısında sessiz kalan dünya liderlerini ve ülke yöneticilerini de kınıyor ve lanetliyoruz. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar Yeniden Refah Partisi olarak mücadelemizi sürdüreceğimizi ve Filistin halkının özgürlük mücadelesini sonuna kadar destek vereceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin’in kurulması, Ortadoğu’da akan kanın durması, gözyaşının dinmesi, barışın sağlanması İsrail için bile bir yaşam umudu doğması tamamen buna bağlıdır; herkes için var olan hukuk; Filistinliler için sağlanmadıkça Ortadoğu’da barışın sağlanması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“Sokak köpekleriyle en kurumsal mücadeleyi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yapmaktadır”

Kılıç, başıboş sokak köpekleri ile mücadelede Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm belediyelerde en kurumsal çalışmayı yaptığını belirterek, “İstanbul’u başıboş sokak köpeklerinden kurtarmak lazım, Ankara’yı başıboş sokak köpeklerinden kurtarmak lazım, Şanlıurfa’yı başıboş sokak köpeklerinden kurtarmak lazımdır. Sokaklar köpekler için değil insanlar için vardır. Caddeler, kaldırımlar, şehir merkezleri insanlar için vardır. Berlin’de olmayan, Paris’te olmayan, Londra’da olmayan, Sofya’da olmayan sokak çetelerinin Ankara’nın sokaklarında olması, İstanbul sokaklarında olması, Adana, Antalya, Şanlıurfa sokaklarında olması kabul edilebilir bir şey değildir. En iyimser tahminle Türkiye’nin sokaklarında 4-5 milyon civarında sokak köpeği başıboş olarak çeteler halinde sürüler halinde dolaşmaktadır. Türkiye, dünya kuduz riski taşıyan ülkeler liginde ilk üçe girmiş bulunmaktadır. Mücadele kararlı ve istikrar içinde sürdürülmelidir. Bugün bu mücadeleyi Türkiye genelinde kurumsal olarak sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesidir. Sokak köpekleri konusundaki vicdanlı, hukuka uygun ve istikrarlı mücadelesinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Gülpınar‘a yönelik saldırıları ve yapanları kınıyoruz. Sayın Gülpınar’ın bu konudaki tutarlı, kararlı mücadelesinden dolayı kutluyoruz” dedi.

“Tarımda dışa bağımlılık bir milli güvenlik meselesidir”

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı buğday fiyatını eleştirerek konuyla ilgili hükümete çağrıda bulunun Kılıç, “Tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılık bir milli güvenlik meselesidir. Savaştaki Ukrayna ve Rusya bile tarım ürünleri ihracatına aralıksız devam ederken Türkiye’nin tarımda dışa bağımlılığı kabul edilemez. Çay üreticisine verilen rakam maliyetin de altındaydı. Son olarak Toprak Mahsulleri Ofisi, buğday fiyatını sadece yüzde 18,9 artışla 10 bin TL olarak açıkladı. Destekleme primleri de dahil olmak üzere 1 kg buğdayın fiyatı 11 lira. Son bir yılda mazota yapılan zamlar yüzde 109. Son bir yılda gübre fiyatındaki artış yüzde 56 ve son bir yılda zirai ilaç rakamlarındaki artış yüzde 66. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Mayıs’ta açıkladığı yıllık enflasyon rakamı ise yüzde 75,45 ve bütün bu rakamlar karşısında Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı 1 kg Buğday fiyatı destekler dahil 11 lira. Tarım ve hayvancılık Türkiye için terörle mücadeleyle eşdeğerdir. En önemli milli güvenlik meselelerinden biridir ve hükümetimizi, Tarım Bakanlığımızı, tüm kurum ve kuruluşları tarıma, çiftçiye, köy ve üreticiye sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Ayşe Ateş Fatih Erbakan’ı ziyaret edecek”

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin tabii olduğun kaydeden Kılıç, Ayşe Ateş’in yarın parti Genel Merkezinde Genel Başkan Fatih Erbakan’ı ziyaret edeceğini belirtti: “Sayın Cumhurbaşkanımız tabii olarak herkesin Cumhurbaşkanıdır. Hak kaybına uğradığını düşünen herkesi görüşme talebine cevap vermek, Sayın Cumhurbaşkanımızın anayasal sorumlulukları ve tabii görevleri arasındadır. Merhum Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş Hanımefendi’nin Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşecek olmasını bu anlamda olağan bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ayşe Ateş Hanım’ın Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile bir görüşme talebi oldu ve Sayın Genel Başkanımız bu talebe olumlu yanıt verdi. Sayın Ayşe Ateş’in Genel Başkanımızla yapacağı görüşme yarın Renan Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşecektir. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri yargısı anayasanın çevresinde bireylerin haklarını sağlamakla mükelleftir. ‘Adalet mülkün temelidir’ cümlesindeki adaletten kasıt devlettir. Yani devlet kavramı mülke birlikte eş halinde adalet sacayağı üzerinde yükselmektedir. Dolayısıyla devlet yargıyı çalıştırmak, adaleti tesis etmek, mülkü bu yönüyle ile güvene almakla mükelleftir.”

“Karbon Ayak İzi ile ilgili bir kanun teklifi gelirse en net muhalefeti biz sergileriz”

Bir gazetecinin, ‘Maliye Bakanı Şimşek karbon ayak izinin vergilendirilmesine ilişkin bir düzenlemeden söz etti. Böyle bir tasa gelirse tepkiniz ne olur? sorusuna Kılıç, “Neredeyse işi dünya genelindeki büyükbaş hayvanları itlaf etmeye, öldürmeye kadar vardırdılar. Büyükbaş hayvanların gaz salınımlarından dolayı ozon tabakasının delineceği, bundan dolayı yeryüzünün ısınacağını, iklimin değişeceğini ifade ediyorlar. Bunca sanayi kuruluşları, nükleer santraller, otomobiller, uçaklar, savaşlar, İsrail’in Gazze’yi bombalaması, gaz bombaları ozon tabakasını delmiyor da büyükbaş hayvanları gaz salınımlarını mı ozon tabakasını deliyor? Anlamak mümkün değil, anlamak mümkün de anlamlandırmak mümkün değil. Karbon Ayak İzinin vergilendirme ile ilgili bir kanun teklifi getirmemelerini diliyorum. Getirmeleri halinde en net muhalefeti yapacağımızı bilmelerini istiyorum. Mecliste milletvekillerimizle, yetmediği yerde toplumsal kamuoyunu da harekete geçirmek suretiyle Yeniden Refah Partisi olarak Karbon Ayak İzi konusundaki nüansları toplumumuza anlatacağız. İklim krizi olarak adlandırılan konularla ilgili bildiklerimizi de toplumun geneli ile paylaşacağız. Burada amaç gıda dağılımından eşit pay alamayanları daha da gıdasız bırakmak, deyim yerindeyse açlığa mahkum etmektir. Küresel efendilerin dünyadaki milyarlarca insanı geçim kaynaklarından yoksun bırakma projelerine ortak olmayacağız. Kimsenin de ortak olmasını arzu etmeyiz. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri gelişmiş, sanayileşmiş milli gelirde 30 40 bin dolara çıkarmış ülkelerin manipüle etmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda hem uyanık olacağız hem de Türkiye’nin uyandırma servisi olarak çalışacağız ve Karbon Ayak İzi ve İklim krizi gibi meselelerde uyanmasını inşallah biz sağlayacağız.” şeklinde yanıt verdi.

1920 ABD’sinden bugünün Türkiye’sine değişmeyenler

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir