20 milyondan fazla öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi

20 milyondan fazla öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının son ders zili bugün çaldı. 20 milyondan fazla öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi. TRT Haber’in aktardığına göre; Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul öğrencileri için karnelere yeni tasarım yaptı. Karnede ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumları da işlenecek. Bu yıl ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.

9’uncu sınıflarda 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Sınıf geçmede Türkçe baraj puanı da 70’e çıkarıldı.

Ücretsiz yaz okulu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yaz 81 ilde ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için ücretsiz yaz okulları açacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Temmuz’dan itibaren ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim olmak üzere 4 alanda ücretsiz yaz okulları açacak.

Yaz okullarının yanında ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz yaz okulu açacak

Tehlike CHP’nin diyalog masasında stratejisinin olmaması

Yeni Arayış Haber
Latest posts by Yeni Arayış Haber (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir