Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, İstanbul'daki bir eğitim araştırma hastanesinin, bir hasta için ayrılan minimum muayene süresi olan 10 dakika içinde birden fazla hastaya randevu vermek zorunda kalmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.TİP Sözcüsü Kadıgil, bir hasta için ayrılan minimum muayene süresine ilişkin Bakan Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.İstanbul Tabip Odası, dün X üzerinden yaptığı bir paylaşımla, İstanbul'daki bir eğitim araştırma hastanesinde 8 Mayıs günü 16.00-16.10 saatleri arasında 4 hastaya doktor randevusu verildiğini duyurmuştu.Söz konusu paylaşımda "Sağlık 2 dakikaya sığmaz" ifadelerine yer veren İstanbul Tabip Odası, bugün yaptığı bir paylaşımla ise yarın (8 Mayıs) Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde durumu protesto etmek üzere bir basın açıklaması düzenleneceğini açıkladı.
TİP Sözcüsü Sera Kadıgil de konuyu Meclis gündemine taşıdı, Kadıgil, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Tabip Odası’nın, sosyal medya hesabından paylaştığı MHRS ekranının göründüğü görselde, bir hasta için ayrılan muayene süresi 10 dakika olmasına rağmen aynı zaman diliminde 3-4 hastaya randevu verildiği görülmektedir. Tabip Odası, şahsınıza çağrıda bulunarak, 'Bu uygulamanın sağlıkta şiddet ve malpraktis davalarında artış dışında sonuçları olacaktır' ifadelerini kullanmıştır."İstanbul'da bir eğitim araştırma hastanesinin 8 Mayıs randevu ekranı aşağıdaki gibidir.Sağlık 2 dakikaya sığmaz! @drfahrettinkocapic.twitter.com/FVRGf0rruj
— İstanbul Tabip Odası (@istabip) May 6, 2024
Sera Kadıgil'in Bakan Koca'ya yönelttiği sorular
- Yarattığınız sistemde; bir hastaya gerekli tetkiklerin yapılması doğru teşhisin konulması ve uygun tedavinin tespit edilebilmesi için ortalama 2 dakikalık süreyi yeterli bulurken neden kurucusu olduğunuz Medipol Hastanesi’nde randevu süreleri 20 dakika aralıkla verilmektedir?
- Özel hastanenizde her bir hasta için 20 dakikada en az 8 “sıradan vatandaş” muayene olabilecekken neden “zaman israfına” yol açan bu uygulamayı tercih ediyorsunuz ve daha fazla kardan vazgeçiyorsunuz? Hastaneniz “zararını”, yeni dönemde de, gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi, KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi ve makine teçhizat desteği gibi daha önce aldığınız devlet teşvik destekleriyle mi kapatacaktır?
Yorum Yazın