Malatya’da üst üste depremler, bugün 4.6!

Malatya’da üst üste depremler, bugün 4.6!

Dün Doğanşehir merkezli 4.3’lük sarsıntının ardından, bugün Yeşilyurt’ta 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

AFAD; Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, 4.6 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. Depremin saati 12.34, derinliği ise 17.3 kilometre olarak kayda geçti.

Kandilli Rasathanesi de depremin merkez üssünü Yeşilyurt, şiddetini 4.6 olarak belirledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, A Haber’e yaptığı açıklamada, kendilerine “mal ve can kaybı noktasında” olumsuz bir durum ulaşmadığını söyledi. Gürkan, “6 Şubat’tan beri artçıların sayısı 70 bini aştı. Bir an evvel normal hayatımıza dönmeyi temenni ediyoruz” dedi.

 

TİPİK BİR ARTÇI DEĞİL, YENİ BİR FAY OLABİLİR!

Malatya, 5 Kasım’da da, aynı gün içinde 5.2 ve 4.7’lik iki depremle sallanmıştı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, dünkü depremden sonra yaptığı açıklamada “Malatya Fayı’nın Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibarıyla yüklendiğini anlıyoruz” demişti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise bugünkü depremle ilgili olarak “Diri fay haritasında burada fay gözükmüyor ama bu olmadığı anlamına gelmez. Tipik bir artçı değil bu. Önemli bir fay da gözükmüyor haritalarda. Daha küçük bir fay olabilir burada. İlginç buluyorum, ben tipik bir artçı deprem diyemiyorum” yorumunu yaptı.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir