© Yeni Arayış

Yusuf Erişti’nin akibetini Cumartesi Anneleri 990. haftada sordu

Yusuf Erişti’nin akibetini Cumartesi Anneleri 990. haftada sordu

Cumartesi Anneleri 990. haftada Galatasaray Meydanı'nda kayıp Yusuf Erişti’nin akıbetini sormak için basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri 990. haftada Galatasaray Meydanı’nda Yusuf Erişti’nin akıbetini sordu. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve faillerin yargılanması talebiyle İstanbul-Beyoğlu’nda 1995’ten bu yana eylem yapan Cumartesi Anneleri, bu hafta da Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakarak açıklamalarını okudu. Cumartesi Anneleri bu hafta Yusuf Erişti için basın açıklamsı yaptı. Basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Murat Aslan’ın kardeşi Fatma Aslan okudu.

Ne olmuştu?

Yusuf Erişti, 14 Mart 1991 tarihinde arkadaşıyla buluşmaya gittiği Belgradkapı'da polisler tarafından gözaltına alındı ve Gayrettepe Siyasi Şube’ye götürüldü. Kendisi ile görüşmek isteyen avukatına izin verilmeyen Yusuf'tan bir daha haber alınamadı.

#CumartesiAnneleri990Hafta Kayıplarımız için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz https://t.co/F7B3qUlFK4

— Cumartesi Anneleri (@CmrtesiAnneleri) March 16, 2024 https://yeniarayis.com/haber/cumartesi-anneleri-986nci-haftada-ridvan-karakocun-akibetini-sordu/  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER