© Yeni Arayış

YSK, Samandağ, Bafra, Döşemealtı ve Akseki'deki itirazları reddetti

YSK, Samandağ, Bafra, Döşemealtı ve Akseki'deki itirazları reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) Hatay'ın Samandağ ilçesi, Samsun Bafra ilçesi ve Antalya'nın Döşemealtı ve Akseki ilçeleri için yapılan oy sayımının yenilenmesi ve seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti. YSK, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay’ın Samandağ ilçesinde oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesi talebini reddetti. 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, Samandağ'da belediye başkanlığını Türkiye İşçi Partisi (TİP) kazanmıştı.

Seçimlere girmeyen partinin logosu ve adayı vardı

Samsun’un Bafra ilçesinde seçimlere katılmadığı halde oy pusulasında Memleket Partisi’nin logosu ve bu logonun altında da Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı Murat Arabacı’nın ismi yer aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adayı Hamit Kılıç’ın belediye başkanlığını kazandığı ilçede, seçimin iptali için CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DSP, itiraz başvurusu yapmıştı.

AK Parti itirazına red

Yerel seçim sonuçlarına yönelik Antalya'da Döşemealtı ve Akseki ilçelerinde belediye başkanlığını CHP'li isimler az bir farkla kazanmıştı. AK Parti'nin her iki ilçe için de yaptığı itirazlar İl Seçim Kurulu'nca reddedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER