© Yeni Arayış

Yalçın Karatepe'den Erdoğan'a: Sorunları yaratan kişi onları nasıl çözecek?

CHP Hazine ve Maliye Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün partisinin grup toplantısında “6 yılın birikimi olan sıkıntıları çözeceklerini” söylemesini eleştirerek, bu sorunların nasıl ve neden ortaya çıktığı sorgulanmalı. Yıllardır uygulanan başarısız ekonomi politikalarının ülkeyi derin bir krize sürüklediğini belirten Karatepe,  Erdoğan’ın bu süreçte sürekli yeni programlar deneyerek, hiçbir sonuç elde edemediğini hatırlattı.

Yalçın Karatepe, Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başından itibaren sorunların biriktiğini kabul etmesinin, bu sistemin çöküşünün açık bir itirafı olduğunu belirtti. Karatepe, yazılı açıklamasında şu hususlara yer verdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı yıldır uyguladığı ekonomi politikaları ile ülkeyi çıkmaza sürükledi. Şimdi ise bizzat kendisinin yarattığı bu sorunları çözme vaadiyle ortaya çıkıyor. Ancak burada esas mesele, sorunların kaynağının Erdoğan’ın ekonomik bakış açısı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen ama aslında bir ‘Tek Adam Rejimi’ olan yönetim modelidir. Sorunları yaratan kişinin, şimdi çözüm vaat etmesi oldukça ironik.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, gerçekte bir ‘Tek Adam Rejimi’ olarak işlemekte ve bu yapı, halkın güvenini, adalet duygusunu ve ekonomik dengeleri zedelemektedir. Erdoğan, ekonomiyi dini referanslarla, ‘nas’ adı altında yönetmek istedi, ancak bu politikalar rasyonel yaklaşımlardan uzaklaşıldığı anlamına gelir ve bugün yaşanan ekonomik çöküşün temel sebebidir. Şimdi ise çözüm olarak ‘rasyonel politikalara dönüş’ öneriyor. Oysa Erdoğan’ın anladığı rasyonel politika, halkı derin bir yoksulluk içine iten politikalardır.

Bugün, ücret geliri elde eden insanlar kiralarını bile ödemekte zorlanıyor. Emekliler ise en temel gıda maddelerine bile erişim sağlamakta zorlanıyor. Bu, Erdoğan’ın uyguladığı politikaların sonucudur. Ülkede gerçekten birikmiş büyük ekonomik sorunlar vardır, ama bu sorunların yaratıcısı bizzat Erdoğan’ın kendisidir. Kendi yarattığı bu sorunlara çözüm üretmesi ise mümkün değildir. Erdoğan’ın bu söylemleri, içinde bulunduğumuz ekonomik buhranın sorumluluğunu üstlenmeyen bir yaklaşım olduğunu ve mevcut sistemin köklü bir değişime ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER