© Yeni Arayış

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Gazetecilerin tehdit edilmesi suçtur

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Gazetecilerin tehdit edilmesi suçtur

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Milliyetçi Hareket Partili (MHP) yöneticilerin gazetecilere yönelik tehditleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, "Sinan Ateş cinayeti ve davasıyla ilgili haber yapan meslektaşlarımızın MHP yöneticileri tarafından düzenli tehdit edilmesi suçtur." dedi.  TGC'nin yaptığı açıklamada, 'hukukta olmayan bu özgürlük, her an bir gazeteci cinayetine yol açacak kadar tehlikeli bir özgürlüktür' ifadelerine yer verildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:" Siyasetçilerin gazetecileri hedef gösterme, fiziksel saldırıya uğramalarına neden olma, işten atılmalarına yol açma, medya organları izlenmesin diye kampanya yapma, fotoğraflarını yayınlayarak içinde ‘kurşun’ kelimesi kullanılan paylaşımlar yapma özgürlükleri olduğunu görüyoruz. Hukukta olmayan bu özgürlük, her an bir gazeteci cinayetine yol açacak kadar tehlikeli bir özgürlüktür. İktidar ortağı MHP yöneticileri, meslektaşlarımızın can ve iş güvenliğini hedefe koyan açıklamalarına her gün bir yenisini eklemektedir. Gazetecilerin görevi yurttaşların haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına hizmet etmektir. Siyasi cinayetlerin gerçek yüzünün araştırılması da bunlardan biridir. Sinan Ateş cinayeti ve davasıyla ilgili haber yapan meslektaşlarımızın MHP yöneticileri tarafından düzenli tehdit edilmesi suçtur.

Ne olmuştu?

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, gazeteciler İsmail Saymaz, Erk Acarer, Barış Terkoğlu, Alican Uludağ ve Timur Soykan'ı hedef göstererek, "Bizler kurşun kalemleriz. Kurşun kalemlerin de bir gün galip geleceğini mutlaka göreceksiniz!" paylaşımı yapmıştı.

TGC: Siyasetçilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur TGC’nin açıklamasında gazetecilere yönelik tehditlerin hukukta olmayan, her an bir gazeteci cinayetine yol açacak kadar tehlikeli bir özgürlük olduğuna dikkat çekildi. HABER: https://t.co/Szzvy3mdyc pic.twitter.com/MVcwLT97lf

— TGC (@TGCTr) July 6, 2024 https://yeniarayis.com/alicanuludag/sinan-ates-cinayetinde-yargiya-dusen-gorev/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER