© Yeni Arayış

Turhan Çömez: İsrail ile ticaret devam ediyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İsrail ile mal sevkiyatının sürdüğünü iddia etti

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Türkiye’nin İsrail ile ticaretinin devam ettiğini öne sürdü. Çömez, "Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ile Romanya üzerinden sevkiyat yapılıyor" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İsrail ile mal sevkiyatının sürdüğünü iddia etti. Çömez, Türkiye’den hareket eden gemilerin Yunanistan ve Romanya limanlarına uğradıktan sonra rotasını İsrail’e çevirdiğini söyledi.

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan Çömez, "Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ile Romanya üzerinden sevkiyat devam ediyor. Bu konuda bize gelen bilgiler ve ciddi kuşkular var. Hükümet İsrail ile olan ticaretin tamamen yasaklandığını açıkladı ama farklı rotalar üzerinden İsrail’e mal sevkiyatının devam ettiği kuşkusu artık sadece kuşku olmaktan da çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Turhan Çömez kimdir?

Eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru ve AKP'nin eski milletvekili Turhan Çömez, 28. Dönem Balıkesir 1. sıra adayı olarak İYİ Parti'den milletvekili seçildi.

Çömez, 12 Ekim 2022'de İYİ Parti'ye katılmış ve 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimde 28. Dönem Balıkesir 1. sıra adayı olarak seçilmişti.

Çömez, 2002-2007 yılları arasında AKP'den Balıkesir Milletvekili olarak görev yapmıştı. Çömez, AKP içerisindeki çıkışlarıyla biliniyordu. 2008 yılında, parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı eleştirmişti. Bu konuşmanın ardından Çömez, AKP'den ihraç edilmişti.

Çömez, İngiltere'deyken Tıp Fakültesinin tüm sınavlarını vererek hekimlik diploması almıştı. İngiltere'de Basildon and Thurrock Üniversite Hastanesinde doktorluk yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER