© Yeni Arayış

Tuncer Bakırhan'dan Narin'in öldürülmesine ilişkin açıklama: Tavşantepe devletin örgütlediği bir köy

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin, "Tavşantepe devletin örgütlediği bir köydü. Narin sadece kendisini katledenler tarafından katledilmedi" dedi.

Bakırhan, "Emek ve Adalet Buluşmaları" kapsamında Mersin'de gazetecilerle bir araya geldi. Yeni Anayasa tartışmalarıyla ilgili gelen sorulara yanıt veren Bakırhan, “Emin olun yargıda darbe dönemini arar hale geldik” dedi.

'YENİ ANAYASA'YI HERKES YAPAR'

AK Parti ve Cumhur İttifakı bileşenlerinin darbe Anayasa'sını eleştirdiğini söyleyen Bakırhan, darbe döneminde dahi Anayasa Mahkemesi’nin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulandığını hatırlattı.

AK Parti döneminde yargının siyasallaştığını söyleyen Bakırhan, şunları söyledi:

“Halkların ve inançların renklerinin soldurulduğu, zorla asimile ettiği, yok edilmeye çalışıldığı, Kürtçe halayın bile yasaklandığı bir süreçte ‘iktidar askeri Anayasa'dan kurtulalım bir Anayasa yapalım’ diyor. Yeni Anayasa’yı herkes yapar. Kenan Evren de yaptı. Darbeciler de yaptı. Anayasa'nın yapılmasından çok Anayasa'nın nitelikleri önemlidir. Yeni Anayasa konusunda bir samimiyet olmalı. Samimiyet bir yol temizliği ile olur. Selahattin Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın, Can Atalay'ın, onlarca seçilmiş milletvekilinin, belediye eş başkanlarının, gazetecilerin cezaevine atıldığı, yargılandığı, ceza aldığı bir ülkede yeni bir Anayasa yapım sürecinin samimi olduğunu kim söyleyebilir."

'TAVŞANTEPE DEVLETİN ÖRGÜTLEDİĞİ BİR KÖYDÜ'

Bakırhan, Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi'nde öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’a dair de konuştu.

Tavşantepe’de geçmiş dönemlerde Hizbullah’ın örgütlendiğine ve domuz bağı ile insanları katlettiğine dikkat çeken Bakırhan, “Narin bize devlet ve onun karanlık güçlerinin ne olduğunu, nasıl bir toplum inşa ettiklerini gösterdi. Tavşantepe devletin örgütlediği bir köydü. Narin sadece kendisini katledenler tarafından katledilmedi. Oradaki paramiliter güçler Narin’in katilidir. Devlet bütün olanaklarıyla ordaydı. MİT’iyle, Saray medyasıyla ordaydı. Bizim olduğumuz yerde böyle bir cinayet olmaz. Olsa bile açığa çıkarılır. Biz Narin cinayetini sonuna kadar takip edeceğiz. O örgütlü kötülüğü açığa çıkarana kadar mücadele edeceğiz. Narin cinayetinde örgütlü bir sessizlik var” diye konuştu

'YEREL SEÇİMDE İKTİDARIN KALELERİ DÜŞTÜ'

Bakırhan, yerel seçim döneminde Mersin’de kazanılan başarılara dikkat çekerken, muhalefet ile yeni bir ittifak arayışı içerisinde olduklarını belirtti. Bakırhan, genel seçim sürecinde kurulan Emek ve Özgürlük İttifakı'nın önemine dikkat çekerken, muhalefet ile daha geniş ve kapsayıcı bir ittifak arayışında olduklarını belirtti. Bakırhan, “Son yerel seçimlerde iktidarın kaleleri düştü. Tarihte 22 yıl çok uzun bir süre değil. Çekilmek yerine daha fazla öne çıkmak, dayanışmak hepimizin sorunlarına çözüm getirecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER