© Yeni Arayış

TİP'ten Hatay'da 6 Şubat yürüyüşü

TİP'ten Hatay'da 6 Şubat yürüyüşü

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde, depremde yaşamını yitiren yurttaşlar, Hatay’da Defne Dostluk Parkı’ndan Yunus Emre Parkı’na yapılan yürüyüş ile anıldı. Yürüyüşe TİP heyeti ve TİP Hatay ilçe Örgütü de katıldı. TİP, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay’da saat 03.30’dan itibaren Defne Dostluk Parkı’ndan Yunus Emre Parkı’na yürüyüşe başladı. Yürüyüşe; TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da katıldı.

Erkan Baş: "Hüznü azaltmaya geldiğimiz bir kentte öfkemizin arttığı bir gerçek"

Dostluk Parkı'ndan Yunus Emre Parkı'na yürüdüğü sırada Halk TV'den İrfan Değirmenci'ye konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş konuşmasında şunları kaydetti: "Maalesef çamur deryasından yürüyoruz. ‘Bir yıl öncesinden bugüne bir şehirde hiçbir şey mi değişmez’ diye düşündüğünüzde, acıların artması dışında hiçbir şeyin değişmediği bir tabloya şahit oluyoruz. Dünden bu yana aslında herkes bu saate kitlenmiş durumda. Bir anda binlerce insanın, on binlerce insanın hayatının değiştiği, en sevdikleri, en değer verdikleri insanlarla belki de vedalaştıkları anı tekrar, bir bütün olarak, bir kent olarak, bir ülke olarak, insanlar olarak yaşıyoruz. Doğal olarak çok hüzünlüyüz ama o hüznü paylaşmaya, belki o hüznü azaltmaya geldiğimiz bir kentte öfkemizin arttığı bir gerçek."

Hatay Defne'de #6Şubat Anması için Dostluk Parkı'ndan Yunus Emre Parkı'na yürüdüğü sırada Halk TV'den İrfan Değirmenci'ye (@degirmencirfan) konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş (@erkbas), “Hüznümüzü paylaşmaya geldiğimiz kentte öfkemiz arttı” dedi. pic.twitter.com/sqqtmRS5SC

— Yeni Arayış (@yeni_arayis) February 6, 2024 https://yeniarayis.com/haber/6-subat-platformu-katilleri-taniyoruz/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER