© Yeni Arayış

TİP: “Dayanışma yargılanamaz!”

TİP: “Dayanışma yargılanamaz!”

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 87 üye ve yöneticisi Türk Kızılayı’nın para karşılığı çadır satmasını geçtiğimiz yıl İstanbul'da protesto etmişti. Geçtiğimiz yıl yapılan protestoda  gözaltına alınan 87 kişiye dava açıldı. Bugün 87 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması, İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görüldü. TİP Genel Merkezi sosyal medya hesabından yapılan savunmalar gün boyu #DayanışmaYargılanamaz etiketiyle aktarıldı. Hesaptan yapılan son açıklamada; “Depremzede halka ulaştırılmayan çadırların Kızılay tarafından para karşılığında satılmasını protesto ettiği için İstanbul'da gözaltına alınan Türkiye İşçi Partisi’nin 87 üye ve yöneticisinin yargılandığı dava, 11 Eylül 2024 günü saat 10.30'a ertelenmiştir.” denildi.

Milletvekili Sera Kadıgil’den açıklama

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde birinci duruşması görülen davayı takip eden Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, Sözcü TV’ye yaptığı canlı bağlantıda, “Bugün biz Kartal Adliyesi’nde müsamere seyrediyoruz” diyerek eleştirdi. İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil şu sözlerle açıklamasını sürdürdü: “Bugün orada 18 yakınını yitiren Oya yargılanıyor, bugün orada öğrenir öğrenmez yola çıkıp Akşama varmadan oraya giden ve AFAD’ın yapamadığını devletin, hükümetin yapamadığını çıplak elleriyle yapmaya çalışan TİP mensupları yargılanıyor. En Tabii anayasal haklarını kullandıkları için Kızılay başkanı olacak. Ee insanın stokladığı çadırları sattığını öğrenip o öfkeyle sokağa çıkıp en temel anayasal hakkını kullanan ve bunu yaptığı için işkence ile gözaltına alınan tip üyeleri yargılanıyor. Bizim o gün orada bir arkadaşımızın burnunu kırdılar. Bizim o gün orada bir arkadaşımızın parmaklarını Kırdılar bizim orada onlarca yöneticimizi gözaltına aldılar. Hepsini ama biz bir kenara bırakıyoruz. O gün orada bu hadsiz müdahale ile bizim bir kamyonumuzun geç kalmasına Sebep olanlar bugün Dediğim gibi hiç utanmadan Üstelik depremi birinci yıl dönümünde bu insanları yargılayabileceklerini sanıyorlar. Biz de utanç içerisinde seyrediyoruz bu duruşmayı.”

Depremzede halka ulaştırılmayan çadırların Kızılay tarafından para karşılığında satılmasını protesto ettiği için İstanbul'da gözaltına alınan Türkiye İşçi Partisi’nin 87 üye ve yöneticisinin yargılandığı dava, 11 Eylül 2024 günü saat 10.30'a ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla… — Türkiye İşçi Partisi (@tipgenelmerkez) February 7, 2024 https://yeniarayis.com/veyselok/deprem-sorumluluk-ve-bagimsiz-medya/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER