© Yeni Arayış

Temel Karamollaoğlu genel başkanlık görevini devredecek

Temel Karamollaoğlu genel başkanlık görevini devredecek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "sağlık sorunları" nedeniyle kongrede yeniden aday olmayacak. Yaklaşık 4 aylık kongre sürecini Karamollaoğlu’nun yetkilendireceği bir genel başkanvekili yürütecek. Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre Yaklaşık 8 yıldır Saadet Partisi Genel Başkanı olan Karamollaoğlu sağlık sorunları nedeniyle olağanüstü kongrede görevini devretme kararı aldı. Yapılan istişareler sonucunda da Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan yeni genel başkan adayı olarak işaret edildi. Ancak Arıkan’ın karşısında Parti Sözcüsü Birol Aydın da aday olacağını ilan etti. İki adaylı kongreye sıcak bıkmayan parti yönetimi olağanüstü kongre kararından vazgeçti, kongrenin olağan tarihinde yapılmasına karar verdi. Bu karar doğrultusunda kongrenin en erken kasım ayı başında yapılması gerekiyor. Ancak parti yönetiminin bunu 1 yıl uzatma hakkı bulunuyor. Edinilen bilgiye göre kongre kasım ayı başında yapılacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yeniden aday olmayacağı kongreye giden 4 aylık süreci de Karamollaoğlu’nun görevlendireceği bir genel başkanvekili yönetecek.

Kongreye kadar görevi devredeceğim

Temel Karamollaoğlu bu görüşünü geçtiğimiz günlerde katıldığı TV5 yayınında da dile getirerek, "Geçici bir süre bir arkadaşımıza kongreye kadar bu görevi devredip ondan sonra kongrede bir seçime gideceğiz. Bu hafta yoğun birtakım görüşmelerimiz olacak. Önümüzdeki hafta başında da nasıl bir yol izleyeceğimizi kendi parti mensuplarımıza da kamuoyuna da duyurmuş olacağız" dedi.

Tüzüğe uygun hareket ediyoruz

Karamollaoğlu'nun sağlık sorunları sebebiyle genel başkan değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu ve bu sebeple haziranda olağanüstü kongre kararı alındığını belirten parti kaynakları, hazirandaki kongreyi iptal ederek parti içinde birliği, uzlaşıyı sağlamak istediklerini söyledi. Bu yöndeki istişarelerin devam ettiğini belirten parti kurmayları, “Bugün geldiğimiz noktada Genel Başkanımız, genel başkanlık görevini bırakmıyor. Sadece tüzüğümüze uygun bir biçimde genel başkan yardımcılarımızdan birinin görevlendirilmesi, yetki verilmesi söz konusu” dedi. Genel Başkan Karamollaoğlu'nun parti politikalarının belirlenmesi konusunda etkin olmaya devam edeceğini belirten bir Saadet Partili kurmay, “Sahada olmayı gerektiren durumlarda, il – ilçe ziyaretlerinde; yani 'koşuşturmacalı' işlerde, yetkilendirilen genel başkan yardımcısı görünür ve aktif olacak. Genel Başkanımızsa tepe koordinatör olarak görevini devam ettirecek” dedi. Parti tüzüğünde genel başkanvekilinin yetkilendirilerek genel başkana vekalet etmesinin düzenlendiğini belirten parti kurmayları, “Kongreye kadar böyle devam edecek. Sonrasında, kongrede yeni genel başkanımızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sabri Tekir ya da Mahmut Arıkan

Saadet Partisi kulislerinde Karamollaoğlu'na vekalet edebileceği konuşulan iki isim var. Mevcut Genel Başkanvekili Sabri Tekir ve iptal edilen kongrede için önerilen genel başkan adayı Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan. Parti kaynakları hangi ismin görevlendirileceği konusundaki istişarelerin devam ettiğini ifade ediyor. https://yeniarayis.com/mehmetakifkoc/israilin-hamas-lideri-heniyye-ve-hizbullah-komutani-sukr-suikastlari/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER