© Yeni Arayış

Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Durdu: "Domino’s, Polonez ile olan anlaşmasını dondurdu"

İstanbul’un Çatalca ilçesindeki Polonez gıda fabrikasında ağır çalışma koşullarına ve düşük ücretlere karşı Tek Gıda-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerden 13’ü işten çıkarılmıştı.

Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, Domino’s Pizza’nın, sendikalı oldukları gerekçesiyle çalışanları işten çıkaran Polonez firmasıyla anlaşmasını dondurduğunu, sorun çözülünceye kadar firmadan ürün almayacağını açıkladığını bildirdi.  

İstanbul’un Çatalca ilçesindeki Polonez gıda fabrikasında ağır çalışma koşullarına ve düşük ücretlere karşı Tek Gıda-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerden 13’ü işten çıkarılmıştı. Ardından 100’den fazla işçi de sabah çalışmak için geldiği fabrikada işten çıkarıldıklarını öğrenmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da firma hakkında hazırladığı teftiş raporunda, iş yerinde sendikal baskı nedeniyle iş akdinin sona erdirdiği tespit edilen 141 işçi için 8 bin 590 liradan 1 milyon 211 bin 190 lira ve Türkiye İş Kurumu’na bildirilmeden 145 işçi için toplu çıkış vermesi nedeniyle 5 bin 506 liradan toplam 798 bin 370 lira idari para cezası istemişti.

"Destekten dolayı teşekkür ediyoruz"

İşçilerin fabrika önündeki nöbeti sürerken Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, yaşanan gelişmeyi işçilere duyurdu. Domino’s Genel Müdürlüğü’ne gidip sorunları aktardıklarını hatırlatan Durdu, şunları söyledi:

"O görüşmenin sonucunda bizden sonra burayla görüşme talebinde bulunuyorlar. Buraya yazı yazıyorlar. Burada görüşmeyi yapamıyorlar. Daha sonra bir hafta süre veriyorlar. Bir hafta sonra Domino’s, Polonez ile ilişkisini donduruyor. Sendikalaşmadan dolayı bu işçiler geri alınana kadar, bu sorun çözülene kadar Domino’s Pizza, Polonez’den ürün almayacağını açıkladı. Şu anda da zaten şirketle mahkemelik oldular. Biz de Tek Gıda-İş Sendikası ve Polonez işçileri olarak da Domino’s’un bu şekilde göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Domino’s’la beraber görüşme yaptığımızda yanımızda olan Türkiye İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Erkan Baş’a teşekkür ediyoruz. Biz birlikte hareket edersek, birlikte bu mücadeleye verirsek kazanamayacağımız hiçbir şey yoktur. Şimdi Domino’s’u ekarte ettik. Sıra Metro’da, Migros’ta, CarrefourSA’da."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER