© Yeni Arayış

Taşova'da HDD Madencilik'in altın madenine iptal kararı

Taşova'da HDD Madencilik'in altın madenine iptal kararı

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği yaptığı açıklamayla HDD Madencilik tarafından Amasya Taşova’da yapılmak istenen altın madeni projesinin iptal edildiğini duyurdu. dernek tarafından yapılan açıklamada; “HDD Madencilik tarafından Amasya Taşova'da Ardıçönü köyü yakınlarında yapılmak istenen Altın Madeni projesi derneğimizin de destek verdiği yöre halkının yoğun mücadelesi sonucunda iptal edildi.

ÇED süreci sonlandırıldı

Amasya İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü çok yerinde ve doğru bir karar vererek, Boğalı yaylasında yer alan proje alanının civar köylerin içme suyu toplama alanında olduğu ve proje gerçekleşirse köylerin susuz kalacağı gerekçesi ile, ÇED sürecini sonlandırdı. Başta Av. Selim Saray ve Yusuf Yücel olmak üzere, mücadele eden tüm muhtarlarımıza, yöre halkına ve Taşova Çevre Platformu’na sonsuz teşekkürler.” denildi.

Müjde! HDD Madencilik tarafından Amasya Taşova Ardıçönü köyünde yapılmak istenen Altın Madeni projesi yöre halkının yoğun mücadelesi sonucunda iptal edildi. Başta Av. Selim Saray ve Yusuf Yücel olmak üzere, mücadele eden yöre halkına ve Taşova Çevre Platformu’na teşekkürler. pic.twitter.com/d8yBdMAWsK

— KazDağı Koruma (@kazdagikoruma) March 2, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER