© Yeni Arayış

Siyasi partilerden Devlet Bahçeli'ye Öcalan tepkisi...

Siyasi parti genel başkanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Siyasi parti genel başkanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya tepki gösterdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, X hesabından, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bugün partisinin grup toplantısında yaptığı "Terörist başının tecriti kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" açıklamasını eleştirdi.

Dervişoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Atatürk’ün kurduğu Meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün, Türkiye Cumhuriyetini, Türk milletini, Türk vatanını ve Türk bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir. Yarını bekleyin. Herkesin maskesini indireceğiz."

Ümit Özdağ: "Apo ile ip atlıyorlar"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Allah böyle siyaseti kahretsin" derken; Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce "İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar" paylaşımını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya yönelik tartışma ve tepkiler sürüyor. Siyasi parti genel başkanları, sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bu paylaşımlar şöyle:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Siyasi parti liderlerinin tepkileri şöyle:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil.

İnce: "İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar. Önce idamdan kurtardı, şimdi cezaevinden çıkaracak. İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar. Bir ipi tutanın hesabı olur, bir de Türk Milletinin.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz: Devlet Bahçeli, tekeden süt bekliyor. Talimatı almış. Apo serbest kalsın diye kıvranıyor. Yazık. Öcalan için umut hakkı diyor. Gelsin TBMM'de konuşsun diyor. Sen hiç teröristin bir ülke parlamentosunda konuştuğunu gördün mü? Geçen belirttim. Tekrar edeyim. Bunu MHP'li kardeşlerimiz azletsin. Yoksa Apo, cumhurbaşkanı adayı da olabilir derse şaşmayın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER