© Yeni Arayış

Sıcak havalarda kilo vermenin 8 kuralı

Sıcak havalarda kilo vermenin 8 kuralı

Tüm kış yaza hazırlanmak için yaptığınız diyet yazın gelmesi ve tatil rehaveti ile bozulabilir. Sıcak havalarda vücudun ihtiyaçlarını karşılamak, sıvı kaybını en azda tutabilmek enerjik kalmak için büyük önem taşır. Yaz aylarında havaların ısınması, geç saatlere kadar oturulan keyifli akşamlar, yaz meyvelerinin çekiciliği, sıvı kaybının fazla olması gibi etkenler beslenme alışkanlıklarını da etkiler. Tüm kış yaza hazırlanmak için yaptığınız diyet yazın gelmesi ve tatil rehaveti ile bozulabilir.  Sıcak havalarda vücudun ihtiyaçlarını karşılamak, sıvı kaybını en azda tutabilmek enerjik kalmak için büyük önem taşır. Peki yazın sıcaklarda beslenmede nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? işte ipuçları;  Yaz meyvelerine dikkat  Meyve tüketimi günlük beslenmede yer verilmesi gereken en önemli maddelerden biri. Ancak yaz meyvelerinin çeşitliliğine ve güzelliğine kapılık porsiyonları abartmamaya özn gösterin. Özellikle karpuz kavun gibi yüksek şekerli meyvelerde 1-2 ince dilimi geçmeyin.  Öğünleriniz Hafiflesin Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçının. Bunun yerine, hafif ve dengeli öğünler tercih edin. Izgara balık, tavuk, taze salatalar, yoğurt ve tam tahıllı ürünler ve kuru baklagilli soğuk çorbalar tüketebilirsiniz. Yağlı ve kızartılmış besinlerden uzak durun.  Susamayı Beklemeden Su İçin Su, sıcak havalarda vücudun su kaybını telafi etmek için hayati öneme sahiptir. Sıcak havalarda terle kaybedilen su miktarı artmaktadır. Günde en az 2 litre su içmeye özen gösterin. Eğer egzersiz yapıyorsanız her yarım saatte bir 2 bardak fazladan su içmelisiniz.  Özellikle akşam yemeği sonrası gece kaçamakları yaz aylarında yapılan en büyük beslenme hatalarından biri. Geç saatlerde yüksek kalorili öğünler yerine çiğ kuruyemişler, meyve veya şekersiz içecekler tercih edin.

GECE KAÇAMAKLARI EN BÜYÜK BESLENME HATALARINDAN 

Gece Öğünleri Artmasın  Uzun yaz akşamları, geç saatlere kadar devam eden sohbetler, bozulan uyku düzeni ile öğün dengeniz de şaşmasın. Özellikle akşam yemeği sonrası gece kaçamakları yaz aylarında yapılan en büyük beslenme hatalarından biri. Geç saatlerde yüksek kalorili öğünler yerine çiğ kuruyemişler, meyve veya şekersiz içecekler tercih edin.  Şekerli ve Gazlı İçeceklerden Kaçının Şekerli ve gazlı içecekler yazın serinlemek için çok fazla tüketiliyor.  Bu içecekler yerine taze meyve suları, ayran, sade maden suyu gibi sağlıklı içecekleri tercih edin. Bu içecekler hem serinlemenize yardımcı olur hem de daha az kalori almanızı sağlar. Tuz tüketimini kısıtlayın  Tuz, vücuttaki su kaybını arttıracağından özellikle yazın tuz tüketimine sınırlama getirilmelidir. Özellikle salatalara ekstra tuz eklememeye dikkat edin. içtiğiniz maden sularının düşük sodyumlu olduğundan emin olun.  Yaz Salataları Yaz aylarında serinletici salatalar yaparak hem besleyici hem de ferahlatıcı öğünler hazırlayabilirsiniz. Salatalarınıza renkli sebzeler, meyveler ve protein ekleyerek dengeli hale getirebilirsiniz. Yoğurtlu soğuk mezeler de yaz ayları için iyi bir tercih olabilir.  Sıcakları bahane edip hareketsiz kalmayın  Sıcak havada egzersiz yapmak zor olsa da hareketsizlik vücutta ödeme sebep olmaktadır. Akşam saatlerinde açık havada yapılan egzersizlerle aktif kalmaya özen gösterin. 

Yaza Özel Meyveli Buzlu Çay Tarifi 

1 litre su 1 yemek kaşığı yeşil çay 3-4 dilim şeftali 5-6 adet karanfil 3 dilim limon 2-3 dal taze nane 1 adet sade maden suyu 1 litre suda 10 dk demlediğimiz yeşil çay soğuduktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip buzdolabında 2 saat bekletelim. Ekstra buz ekleyerek tüketebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER