© Yeni Arayış

Savcılıktan Engin Polat ve 3 sanığın tahliyesine itiraz

Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı kara para davasında tutuklu sanıklardan Engin Polat ve 4 sanık tahliye edildi. Tahliye kararına başsavcılık itiraz etti.

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından açılan dava Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Küşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehine, tahliye gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunması hususları göz önüne alınarak sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilmesini talep etti.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Davanın bugün görülen 3'üncü duruşmasında mahkeme ara kararını açıklandı Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında mahkeme, 4 tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verdi.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Tahliye kararı sonrası Dilan Polat, sevinç çığlıkları attı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "kara para aklama" davasında Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itirazda bulunacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER