© Yeni Arayış

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel'i hedef aldı

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel'i hedef aldı

Recep Tayyip Erdoğan'dan, Özgür Özel'e: En büyük ikinci siyasi partisinin genel başkanı 'Çocuklara din eğitimi verilmesine ortaçağ zihniyeti' deme gafleti gösterebiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katıldığı, Diyanet Akademisi Başkanlığı Aday Din Görevlileri 1. Dönem Mezuniyet Merasimi’nde konuştu. Erdoğan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından çeşitli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel’i hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimi barolar çıkıyor kimi Kelime-i Tevhit yazılı bayraktan rahatsız oluyor. Suç duyurusunda bulunabiliyor. Kendini sanatçı diye tanımlayan kimi şahsiyetler, milyonlarca vatandaşımızı gerici, yobaz diye tahkir edebiliyor. En büyük ikinci siyasi partisinin genel başkanı 'Çocuklara din eğitimi verilmesine ortaçağ zihniyeti' deme gafleti gösterebiliyor.” sözleriyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirdi. Bu tür menfi örnekleri uzatmak mümkün. Yaşadığımız her hadisede ülkemizde özellikle tek parti dönemiyle başlayan, vesayet dönemlerinde artan kimliksizleştirme politikaları Türkiye'ye dair hiçbir hayali, endişesi olmayan zihni ve kalbi sömürgeleştirilmiş bir güruh ortaya çıkarmıştır. Bu güruhun vasfı kibridir, nobranlığıdır. Bunlar Anadolu insanını aşağılamayı tercih ettiler. Batı kadar bile kendi insanını tanıma gayreti göstermediler. Kadim değerleri gerilik emaresi olarak gördüler.

“Dinin kendisine husumettir”

Erdoğan'ın konuşmasına: "Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevrelerce çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. İlki lümpen faşistlerin gündeme getirmeye çalıştığı 'İslamsız Türklük' tanımıdır. Milletimizi ayakta tutan tarihi, kültürel ve beşeri değerler tahrip edilmek isteniyor. İslam'ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük projesi, Türk milletini müzeye kaldırma teşebbüsleridir. Burada gaye milletin mayasını bozmak, kaleyi içeriden çökertmektir. İkinci kulvarda ise; şeriat düşmanlığı vardır. İslam'ın kurallarını temsil eden şeriata düşmanlık dininin kendisine husumettir. Yaşayıp yaşamamak tercihtir. Dinin emirlerine dil uzatmak başka konudur.” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Recep Tayyip Erdoğan'dan İsrail'e ağır sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ortadoğu’da yaşanan İsrail ve Filistin arasında yaşanana çatışmalara ilişkin şu sözleri söyledi: “İsrail-Filistin arasında yaşananları görüyorsunuz değil mi? Filistinli kardeşlerimize İsrailli zalimlerin neler ettiğini görüyorsunuz. Rabbim bunları kahru perişan eylesin. Biz öyle bir nesil yetiştirmeliyiz ki Filistin'in düştüğü duruma düşmeyelim. Sizler nerede görev yaparsanız yapın ulvi bir mücadelenin neferlerisiniz. Sizlere kardeş halkların da ihtiyacı var. Filistin ve Gazze'nin sizlere ihtiyacı var. AB ve ABD'de büyüyen İslam düşmanlığı, ırkçılıkla mücadele eden vatandaşlarımızın sizlere ihtiyacı var. Tüm mazlum gönüllerin sizlerin çabasına ihtiyacı var."

Diyanet Akademisi Başkanlığı 1'inci Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi https://t.co/RBbVvRJKQ8

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) February 1, 2024 https://yeniarayis.com/haber/erdogan-sevgililer-gununu-sisiyle-gecirecek/  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER