© Yeni Arayış

Putin: "Ukrayna'nın nükleer açıklamalarını provokatif"

Kremlin lideri Vladimir Putin, Ukrayna hükümetinin olası nükleer silah üretimine ilişkin ipuçlarını “tehlikeli bir provokasyon” olarak nitelendirdi. Moskova'da BRICS ülkeleri olarak adlandırılan ülkelerden gazetecilerle bir araya gelen Putin, bu yönde atılacak herhangi bir adımın “uygun bir karşılıkla sonuçlanacağını” söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky bir AB zirvesinde yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın nükleer silah peşinde koşmak yerine bir güvenlik önlemi olarak NATO üyeliğini istediğini belirtti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelenskiy'nin nükleer yorumlarını 'tehlikeli bir provokasyon' olarak nitelendirdi ve herhangi bir nükleer gelişmeye uygun yanıtlar verileceği uyarısında bulundu. Zelensky'nin açıklamaları, Ukrayna'nın yerine getirilmediğini iddia ettiği güvenlik güvenceleri karşılığında nükleer cephaneliğinden vazgeçtiği Budapeşte Memorandumu'na atıfta bulunuyordu.

Putin'e göre Rusya, Ukrayna'nın fark edilmeden bir nükleer bomba inşa etmesini mümkün görmüyor. Ayrıca Putin, Kiev'in nükleer silah edinmesine yönelik her türlü hareketi takip edebilecek konumda olduğunu da belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER