© Yeni Arayış

Özgür Özel’den Bahçeli’nin ‘Abdullah Öcalan’ çağrısına yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan çağrısına yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Yenidoğan çetesi soruşturmasına değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya davet etti.

Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

Özel'den Bakan Memişoğlu'na: "İstifaya davet ediyorum"

"(Yenidoğan çetesi soruşturması) Gölge bakanımız, hekim milletvekillerimiz İstanbul'a gitti. Tahmin ediyorum; dün gece saatlerinde vali ile görüştüler. Her yerden ihbar yağıyor. Bu konuda son derece titiz çalışıyoruz. Meselenin şu ana kadar hakim olduğumuz kısmı gösteriyor ki maalesef yine haklı çıktı. TTB, sendikalar, eczacılar, CHP bu iktidara sağlığı piyasalaştırmayın, özel hastanelere bu kadar alan açmayın, eşit sağlık hizmeti vermesi gereken devleti alandan çekip bu alanı açmayın derken ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Uzun süre görev yapan 3 sağlık bakanının 2'snin özel hastanesi var. 19 ay önce biliyorlar, güya ihbar yapıyorlar bunu da geç yapıyorlar. Mayıs'ta gözaltılar oluyor ama hastaneler açık kalıyor. Savcı tehdit edilmese o hastanelerin yenidoğan yoğun bakımında bebekler yatıyor olacaktı. İlk iş;  şu anki sağlık bakanının soruşturmayı etkilememek için görevi bırakması lazım. Kendisini istifaya davet ediyorum. Aklanırsa gelsin tekrar bakan olsun.

Özel'den FETÖ açıklaması

(FETÖ Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in ölümü) Dün Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı öldü. Bu ülkeye çok büyük kötülük etti. Soruları çaldırdı, başarısız ettiği gençler, mülakatta elettiği memurlar, kurumlarda mobbing yaparak işinden ettikleri, bu dünyada adalet önünde hesap veremeden, sözde müttefik ABD'nin onun hamiliğine soyunması ve onu oradan alamamak da ne kadar beceriksizlik olduğunu hele hele ver papazı al papazı deyip Rahip Brunson'u gönderip papazı alamayanlar şimdi konuşuyorlar.

Bütçe görüşmeleri

2025 yılı bütçesi geldi, TBMM’ye sunuldu. Grubumuz titiz bir çalışma içindeler. Bu dönem bütçede CHP’nin etkili, net, sert, veriye dayalı, öneren, ihbar eden etkili muhalefetini hep beraber izleyeceğiz. Hepinize başarılar diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 38 artarak 16,9 milyar liraya yükseldi. Sarayda dakikada neredeyse iki asgari ücret harcanıyor. Geçen sene 23 bin lira harcıyorlardı. Faiz harcamaları bütçede neredeyse 2 trilyon lira... Dakikada 3 milyon 700 bin lira faiz ödüyoruz. Kişi başına her birimiz için 23 bin lira koydular, bizim adımıza faiz olarak ödeyecekler. Her 5 liralık verginin 1 lirası faize gidecek.

Özel'den Bahçeli'ye 'Öcalan' yanıtı

Görülüyor ki kapalı kapılar ardında birtakım müzakereler yürütülüyor. Birtakım sözler alınıyor, sözler veriliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkisinde olan bir af Sayın Bahçeli’nin kendi ifadesiyle bakarsan kendi iradesiyle başka hiçbir şeye gerek olmadan ‘tecrit kaldırılsın Abdullah Öcalan Meclis’e gelsin, ona yan salonda bir kürsü verelim, kendisinin konuştuğu kürsüdür aynı zamanda DEM Parti’nin Grupta konuştuğu kürsü. Oraya gelsin örgüte silah bırakma çağrısı yapsın. Bütün sorunlar bitmiştir, başka bir şeye gerek yoktur diyen bir dille karşı karşıyayız.

Türkiye’de bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, anaların gözyaşı duracaksa, bu ülke bir ve beraber olacaksa bunun için söylenen her söz ve söyleyen her aktör kıymetlidir.

Bu ülkede terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz. Devlet bey çok sık döner. Devlet beyin bugünkü açıklaması Meclis'i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mutabakat olmadan sonuç olmayacak. Bu iş çözülecekse bütün partilerinin içinde olduğu bir masada konuşulmalı."

Genel Başkanımız Özgür Özel, partimizin haftalık TBMM grup toplantısında konuşuyor. https://t.co/gtrMMy1rML

— CHP ?? (@herkesicinCHP) October 22, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER